Vuurzee verwoest auto in Rosmalen, auto ernaast ook flink beschadigd

VIDEOROSMALEN - Een auto is in de nacht van vrijdag op zaterdag in vlammen opgegaan in Rosmalen. Het was voor de brandweer een hele klus om het vuur onder controle te krijgen. Uiteindelijk raakte er niemand gewond en werd de brand geblust.

Rond vijf over een kreeg de brandweer van Rosmalen de melding van een autobrand aan de Terpeborch in Rosmalen. Bij aankomst van de brandweer stond een geparkeerde auto volledig in brand.

Doordat de brandstoftank van de auto gescheurd was, waaruit de benzine naar buiten liep, had de brandweer er een hele klus aan om de brand onder controle te krijgen. De auto brandde geheel uit.

Volledig scherm
Autobrand in Rosmalen © Bart Meesters/Meesters Multi Media

Brandstichting?

Wat de oorzaak van de brand is, is niet bekend. De eigenaresse had de auto vrijdagavond rond zes uur voor het laatst gebruikt, wat een technisch mankement onwaarschijnlijk lijkt, al is het niet uit te sluiten.

Door de brand raakte ook een tweede auto die langs het brandende voertuig geparkeerd stond zwaar beschadigd. De brand trok ondanks het nachtelijke tijdstip flink wat bekijks. Een bergingsbedrijf is ingeschakeld om de auto af te voeren.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch