Volledig scherm
Legends Sports Bar in de Snellestraat. © Marc Brink/BD

Waarom laten meeste Bossche cafébazen (nog) niks van WK voetbal in de zaak zien?

Wie donderdagmiddag de WK-wedstrijd van de Nederlandse voetbalvrouwen tegen Canada wil zien in een Bosch café moet zijn of haar best doen.  Jan van Son, eigenaar van feestcafé De Carrousel (Karrenstraat), pakte twee jaar geleden flink uit tijdens het EK voetbal voor vrouwen. Bij de ingang hing een groot spandoek dat in de zaak alle wedstrijden van Oranje live te zien waren. En er werd getrakteerd. Want elk Nederlands doelpunt was goed voor een oranje borrel en er was korting op bier.

wo 19 juni

En wat is er nu te beleven bij Jan? Het is geen voetbalfeestcafé. Geen spandoek te zien. Geen borrel of lagere bierprijs. ,,We doen helemaal niks’’, zegt Van Son. ,,Het leeft toernooi leeft niet. Misschien scheelt het dat EK in Nederland werd gehouden. En het WK is dus in Frankrijk’’, aldus de horeca-ondernemer.

Uitgaansavond 

Gaat hij dan helemaal niks doen? ,,Ik ken het speelschema niet. Maar als Nederland veel verder komt en er wordt gespeeld op een uitgaansavond dan kunnen de liefhebbers hier live naar de wedstrijd komen kijken’’, zegt Jan. En voor elk Nederlands doelpunt geeft hij een rondje.

En hoe is het bij café Reinders (Kruisstraat)? Omdat Oranje ontbrak, steunde Reinders België. Gasten kregen bij elk Belgisch doelpunt een stempel (drie stempels waren goed voor een gratis Palmpje). Maar voor het WK (zonder Belgische vrouwen) loopt Reinders niet warm. Mede-eigenaar Frank Reinders: ,,We hebben het er nog niet over gehad wat we zouden kunnen doen. We hebben ook geen verzoeken gekregen van mensen om de wedstrijden te laten zien. Als Nederland de kwart-finales bereiken dan zullen we wel iets doen.’’

Legends Sports Bar 

In de Snellestraat verraden vlaggen dat de Legends Sports Bar (natuurlijk) wel inhaakt op Oranje. Eigenaar Niels Geers gaat speciaal een uur eerder open om de wedstrijd op 7 schermen te vertonen. ,,Afgelopen zaterdag had ik ruim 60 gasten. Er werd telefonisch naar geïnformeerd.’’

In samenwerking met indebuurt Den Bosch