Witte loper bij Huize Bergen.
Volledig scherm
Witte loper bij Huize Bergen. © Huize Bergenhuizen.

Wat Hart van Nederland niet liet zien: speciale loper in Vught

VUGHT - Medewerkers van Landgoed Huize Bergen in Vught hoopten dinsdag dat hun inspanningen zouden worden beloond in het tv-programma waarvoor de drone van Hart van Nederland in heel het land boodschappen tegen corona in beeld brengt. 

Dinsdagavond waren opnamen te zien die 's middags werden gemaakt in Vught. Iedereen werd opgeroepen uit te kijken naar de drone en hun steun te laten blijken aan mensen die te maken hebben met (de bestrijding van) het coronavirus.

Alles was mogelijk: spandoeken, een boodschap in een weiland, vuilnisbakken beplakken om de vuilnismannen te steunen, maar gewoon zwaaien of applaudisseren kon natuurlijk ook.

Vughtenaren gaven er in grote getale gehoor aan. Op diverse plekken verschenen uitingen van dank.  Medewerkers van Huize Bergen laten nu via Facebook weten dat zij een witte loper hadden uitgerold. ,,Onze ‘boodschap tegen corona’ kwam helaas niet in beeld van de drone. Maar dat maakt ons hart voor elkaar niet minder groot. Samen komen wij door deze periode heen en straks zetten wij met trots onze voordeur weer open.’’

In samenwerking met indebuurt Den Bosch