Volledig scherm
© Waterschap Aa en Maas

Waterschap pompt Maaswater in Drongelens Kanaal

DEN BOSCH - Om het droogvallen van het Drongelens Kanaal en daarmee vissterfte te voorkomen, heeft waterschap Aa en Maas twee pompen ingezet die ervoor zorgen dat er water aangevoerd wordt vanuit de Maas. Door de aanhoudende warmte en droogte zakte het waterpeil in het Drongelens Kanaal snel met 5-10 cm per dag.  

De twee pompen, die samen 5.000 kubieke meter water per uur uit de Maas overpompen naar het kanaal, zijn volgens het waterschap waarschijnlijk een kleine week bezig om het water weer op peil te krijgen. Na een dag pompen is het peil al met ruim tien centimeter gestegen. Afhankelijk van de regenval de komende periode is inzet langer nodig.

Het op peil houden van de waterstand is ook in het belang van de in het gebied aanwezige bedrijven zoals boomkwekerijen en tuinders die vaak oppervlaktewater gebruiken voor de beregening van hun gewassen.

Het Drongelens Kanaal loopt van Den Bosch naar Drongelen,  begint in het zuiden van de stad en voorziet delen van de gemeenten Vught en Heusden van water.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch