Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

‘We kunnen niet iedereen redden.’ Het houdt een keer op met de Bossche miljoenen voor corona

DEN BOSCH - De maatregelen die de gemeente Den Bosch de eerste maanden van de coronacrisis genomen heeft, komen op vier tot zes miljoen euro. En hoewel er ook de komende tijd geld nodig is, geeft wethouder Jan Hoskam van Financiën een waarschuwing. ,,We zitten niet oneindig in ons geld. We kunnen niet iedereen redden.’’

De miljoenen euro’s die de gemeente tot nu toe kwijt is aan de coronacrisis variëren van ondersteuning in armoede tot het aanschaffen van laptops voor thuisonderwijs en van kwijtschelding van leges voor het niet doorgaan van evenementen tot het gratis thuisbrengen van reisdocumenten. De cultuurinstellingen in de gemeente kunnen op 950.000 euro aan steun rekenen.

  1. Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    DEN BOSCH- Zwaar teleurgesteld en geen enkel argument deugt. Een groepje van zes Orthenaren verenigd in het Petit comité Orthen legt zich niet neer bij de afsluiting van de omstreden spoorovergang in hun buurt. De zes dreigen met een rechtsgang als de Bossche gemeenteraad op 9 juni kiest voor de aanleg van een tunnel voor fietsers en voetgangers en het definitief sluiten van de overgang. Dat heeft het comité de gemeenteraad laten weten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch