Volledig scherm
Jimi Bellmartin treedt op tijdens Koningsnacht op de Markt. © Paul Bergen

Wel of geen tent op de Parade tijdens oranjefeest?

DEN BOSCH - Komt er een tent op de Parade tijdens Koningsnacht- en dag? Het is nog niet bekend, terwijl het nog maar twee nachtjes slapen is voordat het oranjefeest losbarst. Vandaag is er (weer) een overleg, zegt voorzitter Edward Hendrickx van stichting Koningsdag 's-Hertogenbosch.

De weersvoorspellingen voor het weekend zijn niet al te fraai, vandaar dat de organisatie nog een tent wil, maar dat schijnt niet zo simpel te zijn. Op de Markt komt er in ieder geval wél een, die is geregeld door Stichting Markt Promotie Bossche Markt samen met de horeca.  Daar is het podium vanaf 19.00 voor Checkpoint Charlie en Vughtenaar Jimi Bellmartin, winnaar van The Voice Senior. Een kaartje kost 20 euro.  De optredens in de rest van de binnenstad zijn gratis, onder meer in de Uilenburg en Karrenstraat staan podia. Op de Parade wordt om 20.00 afgetrapt, tot 1.00 uur treden onder anderen Nakatomi, 2 Unlimited en De Vier Viltjes op.

Een dag later opent Famke Louise om 11.00 uur het ‘koningsbal’ op de Parade. De hele dag en avond zijn er optredens van bijvoorbeeld René Schuurmans, Wolter Kroes en Roy Donders. Op de Markt, dan wel gratis, trapt om 13.00 uur de Woodstock Tribute band af. Ook in de rest van de binnenstad zijn tal van optredens.

De allerkleinsten moeten het doen met een kinderrommelmarkt, vanaf 8.oo uur in de Hinthamerstraat, de Markt en het Burgemeester Loefplein. Waren er voorgaande jaren nog voorstellingen van bijvoorbeeld Efteling's Sprookjesboom en Ernst, Bobbie en de Rest, dit jaar zat dat er budgettair niet in, zegt Hendrickx. ,,Misschien volgend jaar.” Een artiest minder voor een draaimolen of iets dergelijks? ,,Wij denken dat we zo een leuk  programma hebben.”

Ook buiten het centrum zijn er activiteiten. Een inmiddels vaste waarde is Kingsland op de Pettelaarse Schans (36 euro) Op de Tramkade is vanaf 14.00 uur het Oranjekade Festival (18 euro).

In samenwerking met indebuurt Den Bosch