Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilligster Sjan van Bergen waakt bij een 96-jarige vrouw, die aan haar laatste beetje leven toe is. © copyright Marc Bolsius

Wie zal er bij je waken op de avond voor je dood?

DEN BOSCH - Als je thuis wilt sterven in je eigen bed, wie zal er dan over je waken als de dood in aantocht is? Je geliefden, hoop je, maar als het sterven weken duurt, kan dat een zware wissel trekken op mantelzorgers. Thuiszorgorganisaties dan? Die hebben te weinig mensen en te weinig geld om hele nachten bij één patiënt te kunnen zitten. Vrijwilligers? Juist ja, maar waar haal je die vandaan?

In een van de huizen in een dorp onder de rook van Den Bosch heeft onverbiddelijk de dood zich aangekondigd. Je voelt het als je binnenstapt in de kleine keuken waar de klok het schamele restje leven van de bewoonster weg tikt. Er hangt iets in de lucht hier, iets van stilstand, pas op de plaats, waardoor je als vanzelf gaat fluisteren.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Motoragent vreesde voor leven bij wilde achtervolging in Den Bosch: 'Ik dacht: dit is mijn laatste uurtje’

    Motoragent vreesde voor leven bij wilde achtervol­ging in Den Bosch: 'Ik dacht: dit is mijn laatste uurtje’

    DEN BOSCH - De politie is al een week op zoek naar een man die tijdens een achtervolging in Den Bosch bewust inreed op een motoragent. Met een uitgebreide oproep doet de recherche donderdag een nieuwe poging om de dader alsnog te vinden. De aangereden motoragent raakte flink gewond bij de achtervolging. ,,Hij kwam vol gas op mij af. Ik dacht echt dat mijn laatste uur geslagen had.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch