Volledig scherm
Het Beatrixpark in de Kruiskamp © MEREL VAN BEERS

Wijk Kruiskamp voelt zich 'ondergeschoven kindje' van Den Bosch

DEN BOSCH - De wijk Kruiskamp voelt zich 'het ondergeschoven kindje'van de gemeente Den Bosch. Enkele tientallen bewoners van de wijk drongen maandagavond in het stadhuis aan op actie van het gemeentebestuur. 

Bovenaan het verlanglijstje van de wijk staat een eigen buurthuis, zo maakte Jesse Hamel maandagavond duidelijk namens de Kruiskamp-delegatie. Voor veel bewoners is de afstand tot het wijkcentrum in De Helftheuvel te groot, aldus Hamel. Vanuit de wijk werd de laatste jaren eerder gepleit voor een eigen buurtcentrum. 

Verpaupering

,,Het gaat niet goed in de Kruiskamp, er is veel verpaupering en er zijn veel problemen", zo sprak Hamel de Bossche politiek toe. Hij herinnerde ook aan de zorgelijke brief die het gemeentebestuur onlangs schreef  over de jongeren in de wijk. B. en W. spraken daarin de angst uit dat jonge wijkbewoners afglijden naar ernstige vormen van criminaliteit. ,,Een eigen buurtcentrum kan ook helpen om dat probleem op te lossen", aldus Hamel. 

Behalve een eigen buurtcentrum zien de Kruiskamp-bewoners ook graag dat het Beatrix-park, in het hart van de wijk, wordt opgeknapt. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Pia Meuthen gaat met haar mannen de hoogte in
  PREMIUM

  Pia Meuthen gaat met haar mannen de hoogte in

  DEN BOSCH - In de zaal van de Verkadefabriek bewegen de vijf dansers van Panama Pictures in een fragiel ogend bouwwerk van aluminium buizen. De mannen grijpen elkaar vast, laten weer los. In de hoek op de achtergrond zorgen klarinettist Han Stubbe en bassist Hannes d’Hoine (van de Belgische band DAUU) voor duister klinkende live-muziek. Vanuit de lege en donkere zaal klinkt soms de stem van choreografe Pia Meuthen die aanwijzingen geeft of zegt welke scène ze nu gerepeteerd wil hebben.
 2. Organisaties vrezen 'afdankertjes' na afhaken Joris' kerstboom

  Organisa­ties vrezen 'afdanker­tjes' na afhaken Joris' kerstboom

  DEN BOSCH - ,,Als marktpartijen hebben wij grote vraagtekens bij het proces dat doorlopen is. De uitkomst bevreemdt ons en rekenen wij de bestuurders van onze stad aan." Dat schrijven de Bossche afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, ondernemersfonds Hartje 's-Hertogenbosch, vereniging Hoteloverleg 's-Hertogenbosch en omstreken en Stichting Ondernemersfonds Centrum ’s-Hertogenbosch (SOCH) in een brief aan het college van B en W.
 3. Verkeer langs Zuid-Willemsvaart één kant uit is volgens Den Bosch niet wenselijk

  Verkeer langs Zuid-Willems­vaart één kant uit is volgens Den Bosch niet wenselijk

  DEN BOSCH - ,,We hebben net een huis aan de Zuid-Willemsvaart gekocht. Ja, we willen na vanavond nog steeds bij het kanaal gaan wonen. We hebben er veel zin in." Toekomstig Bosschenaar Maurice Geraets was gisteren één van de ongeveer vijftig bewoners van de 'Werkgroep Zuid-Willemsvaart' tijdens een bijeenkomst over de herinrichting van de weg langs het kanaal tussen het Kardinaal van Rossumplein en de Hinthamerstraat.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch