Volledig scherm
Het Beatrixpark in de Kruiskamp © MEREL VAN BEERS

Wijk Kruiskamp voelt zich 'ondergeschoven kindje' van Den Bosch

DEN BOSCH - De wijk Kruiskamp voelt zich 'het ondergeschoven kindje'van de gemeente Den Bosch. Enkele tientallen bewoners van de wijk drongen maandagavond in het stadhuis aan op actie van het gemeentebestuur. 

Bovenaan het verlanglijstje van de wijk staat een eigen buurthuis, zo maakte Jesse Hamel maandagavond duidelijk namens de Kruiskamp-delegatie. Voor veel bewoners is de afstand tot het wijkcentrum in De Helftheuvel te groot, aldus Hamel. Vanuit de wijk werd de laatste jaren eerder gepleit voor een eigen buurtcentrum. 

Verpaupering

,,Het gaat niet goed in de Kruiskamp, er is veel verpaupering en er zijn veel problemen", zo sprak Hamel de Bossche politiek toe. Hij herinnerde ook aan de zorgelijke brief die het gemeentebestuur onlangs schreef  over de jongeren in de wijk. B. en W. spraken daarin de angst uit dat jonge wijkbewoners afglijden naar ernstige vormen van criminaliteit. ,,Een eigen buurtcentrum kan ook helpen om dat probleem op te lossen", aldus Hamel. 

Behalve een eigen buurtcentrum zien de Kruiskamp-bewoners ook graag dat het Beatrix-park, in het hart van de wijk, wordt opgeknapt. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch