Brandweer mannen overleggen over de aanpak van het gaslek in Den Bosch.
Volledig scherm
PREMIUM
Brandweer mannen overleggen over de aanpak van het gaslek in Den Bosch. © Bart Meesters/Meesters Multimedia

Woningen ontruimd door gaslek: ‘We hopen elk half uur op goed nieuws’

DEN BOSCH - Ria de Regt (78) uit Den Bosch zegt wel van een beetje reuring te houden. Wat dat betreft kon ze deze maandag haar hart ophalen, want zij moest ’s ochtends hals over kop haar huis uit. Net als ruim tachtig medebewoners van een seniorenflat aan de Doornburgstede in de Maaspoort. Explosiegevaar door een gaslek. 

 1. Michael van Gerwen haalt uit naar Masters-beul Rob Cross: ‘Ik vind het zo'n engnek’
  Met video

  Michael van Gerwen haalt uit naar Mas­ters-beul Rob Cross: ‘Ik vind het zo'n engnek’

  Michael van Gerwen had na de uitschakeling in de kwartfinales van The Masters weinig positieve woorden over voor tegenstander Rob Cross, die in de finale uiteindelijk met 11-7 verloor van Chris Dobey. Over de dartskwaliteiten van de Engelsman kon Mighty Mike ‘niks zeggen’, maar wel over het gedrag van Voltage. ,,Weet je wat het is? Dat cynische gedoe. Ik vind het zo'n engnek”, nam Van Gerwen geen blad voor de mond bij Viaplay.
 1. Minder snacken, meer bewegen op kantoor
  Lezersbrieven

  Minder snacken, meer bewegen op kantoor

  Met interesse las ik het artikel van Sanne Schelfaut [BD 19 januari] dat taart eten op het werk net zo slecht is als meeroken. Dat het aantal mensen met overgewicht de laatste jaren toeneemt is duidelijk waarneembaar. Alleen, om als belangrijkste oorzaak van zwaarlijvigheid het vele taartjes eten bij verjaardagen van collega’s te noemen, is mij een brug te ver. De grootste boosdoener is volgens mij het vele gesnack in een bedrijfskantine en ook thuis. Als tweede oorzaak: veel te weinig beweging. Tegenwoordig zitten de meeste mensen de hele dag achter een computer. Dat zie je in een fabriekshal met veel computergestuurde machines en in de meeste kantoorpanden. De enige beweging die dan op een dag gemaakt wordt, is de gang naar de bedrijfskantine en een aantal keer een bezoek aan het toilet. Daarom: meer sporten en minder snacken lijkt me een beter advies. Dan smaakt een taartje af en toe bij een verjaardag van een collega des te meer. En het is ook nog goed voor de teambuilding.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch