Volledig scherm
Het logo van woonstichting Charlotte van Beuningen. © Marco Magielse/woonstichting Charlotte van Beuningen

Woonwijze uit Vught gaat verder als woonstichting Charlotte van Beuningen

VUGHT - Woonwijze heeft een nieuwe naam. De woningcorporatie gaat vanaf heden verder als woonstichting Charlotte van Beuningen.

Met een druk op de knop werden dinsdagavond in Huize Bergen het nieuwe logo en de nieuwe naam onthuld. De woonstichting is vernoemd naar Charlotte van Beuningen, die leefde tussen 1880 en 1976. Samen met haar man Willem van Beuningen betrok ze jaren geleden Huize Bergen. Met eigen geld lieten ze de eerste sociale huurwoningen van Vught bouwen.

Herkomst naam

,,Op 1 oktober 2019 fuseerden wij met de Charlotte Elisabeth van Beuningen stichting die 184 woningen bezat”, legt directeur-bestuurder Charlotte Beukeboom uit over de herkomst van de naam. “Bij deze fusie benadrukten zowel het bestuur als de huurders het belang van het behoud van de naam en daarmee het erfgoed van de stichting. Ook de gemeente Vught vroeg ons dit niet verloren te laten gaan.”

Grote glimlach

Charles van Beuningen, kleinzoon van Charlotte van Beuningen en voormalig voorzitter van de Charlotte Elisabeth van Beuningen stichting, was verrast en vereerd toen hij hoorde dat Woonwijze de naam van zijn grootmoeder wilde overnemen. ,,Ik denk dat mijn grootmoeder met een grote glimlach naar beneden zal kijken omdat de bewoners zo goed terecht zijn gekomen.”

Volledig scherm
Met een gezamenlijke druk op de knop werd het nieuwe logo van woonstichting Charlotte van Beuningen onthuld. Van links naar rechts: Charles van Beuningen, kleinzoon van Willem en Charlotte van Beuningen en voormalig voorzitter van de Charlotte Elisabeth van Beuningen stichting, Rob Hulsman, voorzitter van de Huurders Belangenvereniging, burgemeester Roderick van de Mortel en Charlotte Beukeboom, directeur-bestuurder. © Marco Magielse/woonstichting Charlotte van Beuningen

In samenwerking met indebuurt Den Bosch