Volledig scherm
Een voorbeeld van een Tiny House zoals neergezet op Minitopia aan de Eekbrouwersweg. © Olaf Smit

Zayaz laat vijf huurders zelf woning bouwen in nieuwe Minitopia

DEN BOSCH - De Bossche woningcorporatie zoekt vijf huurders die zelf hun kleine huurhuis willen gaan bouwen in Minitopia.

Dit experimentele woonproject verhuist van de Sint-Teunislaan/Eekbrouwersweg in Den Bosch-Noord naar de Poeldonk bij de Meerendonk in Zuid. Op het nieuwe terrein komen 25 woningen. In de eerste fase geeft Zayaz  5 mensen de kans om hier hun eigen huurwoning te bouwen. 

Ook woningcorporaties merken dat mensen  niet altijd meer de gebruikelijke eengezinswoning willen. Er is meer vraag  kleiner, tijdelijk, duurzaam of goedkoper wonen. In Minitopia wordt geëxperimenteerd met  nieuwe woonvormen. 

Zayaz stelt vijf toekomstige huurders in staat hun eigen woning te bouwen. Dat gebeurt in samenwerking met Rezone en SPARK Campus. De deelnemers kunnen kiezen voor een bewonersbudget  (maximaal € 30.000) of een zelfbouwpakket. Met het budget ontwerpt  en bouwt de huurder zelf de woning.  De hoogte van de huurprijs is afhankelijk van hoeveel er van het bewonersbudget is gebruikt. Het zelfbouwpakket gaat uit van een bestaand bouwconcept. De huurder bouwt dan zelf de buitenkant en de binnenkant van de woning af. Half november moeten alle woningen gereed zijn.Tot 4 juni kunnen kandidaten zich aanmelden via www.minitopia.eu/#aanmelden. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Bossche bollen en Big League Chew geliefd bij jeugdtoernooi Gryphons
  PREMIUM

  Bossche bollen en Big League Chew geliefd bij jeugdtoer­nooi Gryphons

  DEN BOSCH - Voor de 34ste keer heeft honk- en softbalvereniging Gryphons het internationale Bossche Bollen Toernooi georganiseerd. Zaterdag en zondag deden in totaal - verdeeld over zes hoofdcategorieën - circa vijfhonderd jeugdspelers mee aan het evenement. Vanzelfsprekend waren de meesten volledig in de ban van het honkbal, softbal en de vereenvoudigde mixvariant beeball. Hier en daar lag echter de prioriteit op een andere sport: het onbeschroomd kanen van Bossche bollen. Alhoewel de Big League Chew óók zeer geliefd was.
 2. Zevende 'Galaxy Classics Party' in 'Willem Twee' Den Bosch weer uitverkocht
  PREMIUM

  Zevende 'Galaxy Classics Party' in 'Willem Twee' Den Bosch weer uitver­kocht

  DEN BOSCH - ,,Het is nog als bijna veertig jaar geleden. De vrouwen vooral op de dansvloer en mannen die langs de kant naar ons kijken. Daarom hebben we die van ons maar thuisgelaten." Vriendinnen Anita Marijnissen (59), Jacqueline Saladin (55) uit Den Bosch en Jacqueline van Lokven (49) uit Empel hebben zaterdagavond zin om te swingen op de soul- en discomuziek van Chic, Earth Wind & Fire, James Brown, Donna Summer, Whitney Houston e.a. tijdens de 'Galaxy Classics Party' bij Willem Twee in Den Bosch.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch