Volledig scherm
Een voorbeeld van een Tiny House zoals neergezet op Minitopia aan de Eekbrouwersweg. © Olaf Smit

Zayaz laat vijf huurders zelf woning bouwen in nieuwe Minitopia

DEN BOSCH - De Bossche woningcorporatie zoekt vijf huurders die zelf hun kleine huurhuis willen gaan bouwen in Minitopia.

Dit experimentele woonproject verhuist van de Sint-Teunislaan/Eekbrouwersweg in Den Bosch-Noord naar de Poeldonk bij de Meerendonk in Zuid. Op het nieuwe terrein komen 25 woningen. In de eerste fase geeft Zayaz  5 mensen de kans om hier hun eigen huurwoning te bouwen. 

Ook woningcorporaties merken dat mensen  niet altijd meer de gebruikelijke eengezinswoning willen. Er is meer vraag  kleiner, tijdelijk, duurzaam of goedkoper wonen. In Minitopia wordt geëxperimenteerd met  nieuwe woonvormen. 

Zayaz stelt vijf toekomstige huurders in staat hun eigen woning te bouwen. Dat gebeurt in samenwerking met Rezone en SPARK Campus. De deelnemers kunnen kiezen voor een bewonersbudget  (maximaal € 30.000) of een zelfbouwpakket. Met het budget ontwerpt  en bouwt de huurder zelf de woning.  De hoogte van de huurprijs is afhankelijk van hoeveel er van het bewonersbudget is gebruikt. Het zelfbouwpakket gaat uit van een bestaand bouwconcept. De huurder bouwt dan zelf de buitenkant en de binnenkant van de woning af. Half november moeten alle woningen gereed zijn.Tot 4 juni kunnen kandidaten zich aanmelden via www.minitopia.eu/#aanmelden. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch