Volledig scherm
PREMIUM
Deel van de wijk de Haren waar Zayaz vanaf 2021 fors wil verbouwen. © google streetview

Zayaz pakt meer dan 300 woningen groot aan, te beginnen in de Kruiskamp

DEN BOSCH - Woningcorporatie Zayaz gaat de komende maanden met drie projecten aan de gang. Groot onderhoud aan 16 woningen aan de Van Veldekekade, renovatie van 170 appartementen en 4 winkels aan de Pieter Breughelstraat en Jordaenstraat én renovatie van 153 eengezinswoningen  in de Kruiskamp. Dat varieert van woningen weer van deze tijd maken tot de forse aanpak van vocht-, tocht- en schimmelproblemen. 

Vooropgesteld: de aanpak van de woningen in de Kruiskamp is weer een ander project dan het oplossen van de vocht- en schimmelproblemen bij andere woningen in de wijk waar bewoners samen met de SP eerder actie voor voerden. ,,Die woningen worden in overleg en individueel aangepakt’’, aldus een woordvoerster van Zayaz. Het renovatieproject dat in oktober moet beginnen gaat om 153 woningen in onder meer de Wethouder Soesterbergenstraat, Rudolf van Baarlestraat en een deel van de Kooikersweg en Kruiskampsingel. 

 1. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.
 2. Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaarzen cheque op voor Foundation
  video

  Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaar­zen cheque op voor Foundation

  VUGHT - Het contrast was groot, zondagochtend rond half acht bij het Feel Fit Center. De anders zo energieke Maarten van der Weijden had de slaap nog in z'n ogen, terwijl alles om hem heen één kolkende massa was. Het fenomeen uit Waspik was getuige van de hectische laatste kilometers die drie clubs bij elkaar zwommen tijdens een 12-uurs zwemmarathon. Een activiteit in het kader van het gouden jubileum van De Dommelbaarzen. De opbrengst van 5201 euro komt ten goede aan zijn Foundation die het geld weer doorgeeft aan KiKa.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch