Volledig scherm
Woensdag was er een pro-zwartepietendemonstratie in Den Bosch. © Olaf Smit

Zelfs Japanse tv in Den Bosch bij Sint en Kick Out Zwarte Piet

DEN BOSCH - Zelfs de Japanse nationale televisie is er bij als Sinterklaas en zijn Pieten morgenmiddag vanuit hun boot op de Dommel op de wal van Den Bosch stappen. Die ploeg filmt de Sint ook tijdens de landelijke intocht, vandaag in Apeldoorn. Ze maakt een onderwerp over de traditie van dit Nederlandse kinderfeest én de opgelaaide zwartepietendiscussie. Dat meldt RTL Nieuws.

Het is volgens de tv-journaliste die het onderwerp maakt voor het eerst dat de nationale omroep van Japan aandacht aan de sinterklaastraditie besteedt. Zij verwacht dat haar verslag in december wordt uitgezonden en zo’n twintig miljoen kijkers zal trekken.

Kick Out Zwarte Piet

De ploeg wil in Den Bosch ook de demonstratie van actiegroep Kick Out Zwarte Piet in beeld brengen. Die groep protesteert omdat Zwarte Piet in haar ogen een uiting van racisme is. Eerder deze week, woensdag, was er een pro-zwartepietendemonstratie in Den Bosch. Daar kwamen zo’n tweehonderd voorstanders van Zwarte Piet op af.

Intocht Sint

De Sint en zijn gezelschap komen morgen, zondag 17 november, om 12.00 uur aan in Den Bosch, bij het Sint-Jansbolwerk. Om 12.30 uur gaat de stoet op weg naar het stadhuis aan de Markt, waar een dj voor muzikaal vermaak zorgt. De route loopt via de Visstraat en de Hooge Steenweg. Om 13.30 uur is de officiële ontvangst van de goedheiligman door burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch.

In de Bossche sinterklaasintocht lopen zowel zwarte pieten als roetveegpieten mee. Dat is een eigen keuze van de vrijwilligers. 

Lees ook dit verhaal: Ook in Den Bosch extra beveiligers voor Kick out Zwarte Piet.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch