Volledig scherm
Jaarlijks worden uit de opbrengsten van het vermogen van de stichting Goudhaantje donaties gedaan. © ANP XTRA

Zes goede doelen krijgen deel erfenis van betrokken overleden Vughtenaar

VUGHT  - Zes goede doelen krijgen dit jaar een deel van de erfenis van de in 2012 overleden Vughtenaar Paul Kok. Kok bepaalde dat zijn gehele nalatenschap bestemd moest worden voor de jeugd van Vught en Cromvoirt. De erfenis is de stichting ‘Het Goudhaantje’. 

Het bestuur van de stichting reikt dit jaar 6.750 euro uit aan: Onze Musical voor de voorstelling ‘De Tovenaar van Oz’, basisschool Piramide voor het aanleggen van een groene speelplaats, Woonwijze voor de productie van ‘My Generation’, projecten voor de jeugd tijdens ‘Vught 75 jaar bevrijd’, basisschool ‘De Leydraad in Cromvoirt voor een natuurvriendelijke speelplaats en Scouting Prins Willem van Oranje in Cromvoirt voor een groepskamp bij gelegenheid van hun 85-jarig bestaan.

Donaties

Jaarlijks worden uit de opbrengsten van het vermogen van de stichting Goudhaantje donaties gedaan. Dit jaar gebeurt dat voor de zesde keer. In totaal is er al meer dan 37.000 euro uitgekeerd.

Stichting Goudhaantje heeft als doel het steunen van activiteiten op het terrein van kunst, folklore, natuur, sport en cultuur voor de jeugd van Vught en Cromvoirt.

Betrokken Vughtenaar

Paul Kok was zijn leven lang actief in het Vughtse verenigingsleven en zeer betrokken bij de jeugd van Vught. Zo was hij bijna 25 jaar het boegbeeld van de Sinterklaasvieringen in Vught.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch