Volledig scherm
PREMIUM
© copyright Marc Bolsius

Zestig miljoen voor het Bosch' theater, maar hoe nu verder?

DEN BOSCH - Nu de uitgave van miljoenen voor een nieuw Theater aan de Parade door de Bossche gemeenteraad is goedgekeurd, kan de gemeente na de zomervakantie direct aan de slag. Daarbij wordt een straf tempo aangehouden, want het nieuwe dan wel vernieuwde theater moet in 2023 open. Hoe gaat het nu verder?

Volledig scherm
Het ontwerp met de verspringende gevels. Het plan voor dit theater ligt inmiddels in de prullenbak.

Duidelijk is in ieder geval dat er geen verkiezing komt waarbij de inwoners hun voorkeur uit kunnen spreken voor de ontwerpen van diverse architecten. De gemeente wil het niet, want tijdrovend, bovendien is er waarschijnlijk geen architect meer te vinden die nog aan zo’n wedloop mee wil doen. Immers, het door de inwoners verkozen winnende ontwerp met de verspringende gevels kon de prullenbak in omdat de gemeente uiteindelijk de zeventig miljoen euro aan kosten te gortig vond.

  1. Eerbetoon aan levenskunstenares Bianca Tanganda: mystieke inkijkjes in de ziel

    Eerbetoon aan levenskun­ste­na­res Bianca Tanganda: mystieke inkijkjes in de ziel

    Zinsbegoochelende ogen die je diep in het onderbewuste raken. De Bossche kunstenares Bianca Tangande schilderde graag ogen. Spiegels van de ziel als poort naar een ultieme kunstbeleving. Want Tangande had een onverzadigbare honger naar alles wat kunst ademde. Van performances en tekenwerk, tot schilderijen en textielkunst. Een levensgenieter die met flair en ruimhartigheid iedereen wilde enthousiasmeren voor de kunsten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch