Drukte op het milieustation Treurenburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Drukte op het milieustation Treurenburg. © Marc Bolsius

‘Zolder opruimen prima, maar breng afval niet meteen naar milieustraat’, zegt Den Bosch

DEN BOSCH - De twee milieustraten in Den Bosch zagen de afgelopen weken als gevolg van de corona-uitbraak het bezoek met 50 procent toenemen, maar toch gaat die in Kruisstraat per 1 april dicht. Juist om de drukte in goede banen te leiden. Op het centrale milieustation Treurenburg is de veiligheid voor personeel en bezoekers beter te regelen. 

De Bossche Afvalstoffendienst roept de mensen op niet naar het milieustation te komen, als dit niet echt hoeft. ,,Dat mensen hun zolder opruimen is prima. Maar het kan ook wel even wachten om het afval weg te brengen’’, zegt Michel de Jong, hoofd van de dienst. En als die mensen tóch komen? ,,Dan sturen wij ze niet terug, het is een appel.’’

  1. Nepverpleegkundige had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicitatie lopen
    PREMIUM

    Nepver­pleeg­kun­di­ge had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicita­tie lopen

    DEN BOSCH - Kort nadat de Bossche nepverpleegkundige begin april bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis was ontslagen, had hij alweer een sollicitatieprocedure lopen bij een welzijnsinstelling. Naar nu blijkt deed het JBZ pas op 14 mei - dat was zo’n zes weken na zijn ontslag - bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg een ‘melding van disfunctioneren’. Dat had volgens de regels binnen drie dagen moeten gebeuren.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch