Volledig scherm
Deelmemers aan Kinderoptocht pleiten voor het verplicht zingen van het Oeteldonkse Volkslied op Bossche scholen. © K Vdzandt

Zonovergoten Keinderoptocht laat zich inspireren door Oeteldonks thema(mét uitslagen)

DEN BOSCH - 'Van keinds af aon' is dit jaar het thema van het carnaval in Oeteldonk.  De deelnemers en hun begeleiders aan de dit keer zowaar zonnige Keinderoptocht lieten er zich door inspireren in hun kleurige creaties. 

Volledig scherm
Deelnemers aan de Keinderoptocht , zelfs in de kinderwagen, bedanken scheidend Prins Amadeiro XXV voor zijn inzet voor Oeteldonk. © K Vdzandt

Regen, hagel en sneeuw. Het was de afgelopen vijf jaar steeds slecht weer tijdens Keinderoptocht in Oeteldonk en groeide bijna uit tot een vervelende Oeteldonkse traditie op de laatste carnavalsdag. Maar dinsdagmidag werd die serie doorbroken en ging de Keinderoptocht van start in een zonovergoten Karrestraat onder een temperatuur van ongeveer zeven graden Celsius. 

,,Hartstikke fijn voor 'die jong' en hun begeleiders, dat vandaag de zon schijnt en het droog is. De afgelopen jaren was het een heel triest gezicht om die stoet in de regen of sneeuw door veelal lege Oeteldonkse straten te zien trekken", liet bezoeker Ton Janen op de Bossche Markt weten. ,,Nu zie je de kinderen in de optocht stralen en genieten van de muziekskes in de optocht en het publiek langs de kant." 

Quote

Alle respect voor de bouwers van de prachtige praalwa­gens, maar de Keinderop­tocht vind ik zeker zo leuk om te zien.

Optochtbezoeker Bert van den Dungen

'Van keinds af aon' - het Oeteldonkse thema voor 2018 - bleek de grote inspiratiebron voor de 150 tot 200 deelnemers aan de Keinderoptocht. De regering kreeg de opdracht om de lessen op de Bossche basisscholen voortaan met het Oeteldonks Volkslied te laten beginnen. Veel deelnemertjes, zelfs eentje in de kinderwagen, bedankten scheidend Prins Amadeiro XXV voor zijn inzet voor Oeteldonk.

 ,,Alle respect voor de bouwers van de prachtige praalwagens aan de grote optocht gistermiddag hoor", verklaarde bezoeker Bert van den Dungen. ,,Maar de Keinderoptocht vind ik zeker zo leuk om te zien. Want dat vind ik carnaval in zijn meest pure en mooie vorm."

De uitslag:

Categorie Rood (1 tot 2 deelnemers):

1 - Luuk en Robin
2 - De vrolijke Rakkers
3 - Boaz vd Heijden

Categorie Wit (3 tot 5 deelnemers):

1 - Pastisvogels
2 - De Diezekeinder
3 - CV GeZeVr

Categorie Geel (6 tot 10 deelnemers):

1 - Plekhandjes

Categorie Groen (meer dan 10 deelnemers):

1 - Haorendonkse keinder
2 - Oeteldonks nest: de jong van wanbende
3 - De sapkes

Categorie Paars (praolwagens):

1 - Oetelbollekes 2.0
2 - Keesomkwekkertjes
3 - Piepers met Oetelpap 

Volledig scherm
Een wagen, met als thema 'Van keinds af aon', bij de start van de Keinderoptocht in de Karrestraat. © K Vdzandt
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch