Volledig scherm
Politie aanwezig om hulp te verlenen in Den Bosch © Bart Meesters/Meesters Multi Media

Zoon (13) steekt moeder neer in appartement Den Bosch

In een appartementencomplex in Den Bosch is vanmiddag een steekpartij geweest. Daarbij is een vrouw zwaargewond geraakt. Haar 13-jarige zoon is als verdachte opgepakt, bevestigt de politie. 

Het zou gaan om een Afghaans gezin dat pas net in het appartement is komen wonen. Volgens verschillende buurtbewoners bonsde de vrouw op de raam en schreeuwde om hulp. Daarop snelden enkele mannen zich naar haar woning en forceerden de deur.

Ze zagen de vrouw en haar zoon, die een mes in zijn handen had. Ze hebben het wapen afgepakt en de jongen weten te overmeesteren, bevestigen meerdere bronnen tegenover deze krant. 

Veel bekijks

Voor de vrouw werden meerdere hulpdiensten opgeroepen, waaronder een ambulance en een traumahelikopter. De vele hulpdiensten trokken veel bekijks van buurtbewoners. De politie heeft de nabije omgeving afgezet met linten.  

Rechercheurs van de technische recherche zullen in de loop van de dag sporenonderzoek verrichten in en rondom de woning.

Naar ziekenhuis

Na korte behandeling is het slachtoffer met een ambulance met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het nu met haar gaat, is onduidelijk.

Eén van de mannen die tussenbeide sprong, is voor verhoor naar het politiebureau gebracht.

Volledig scherm
Onderzoek in en rondom de woning waar de steekpartij gebeurde © Bart Meesters/Meesters Multi Media
Volledig scherm
  1. Overvallers houden Bossche (74) half uur lang in nachtmerrie: 'Ze lieten haar doodsbang achter'

    Overvallers houden Bossche (74) half uur lang in nachtmerrie: 'Ze lieten haar doodsbang achter'

    DEN BOSCH – Een nachtmerrie waaruit ze maar niet kon ontsnappen. Een 74-jarige bewoonster van de Van Well Groeneveldlaan in Den Bosch heeft vorig jaar doodsangsten uitgestaan, toen ze in de vroege ochtend werd geconfronteerd met drie overvallers in haar huis. Na een half uur dreigen en schreeuwen hielden de daders het voor gezien. ,,De vrouw werd doodsbang achtergelaten”, aldus de politie.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch