Volledig scherm
Politie aanwezig om hulp te verlenen in Den Bosch © Bart Meesters/Meesters Multi Media

Zoon (13) steekt moeder neer in appartement Den Bosch

In een appartementencomplex in Den Bosch is vanmiddag een steekpartij geweest. Daarbij is een vrouw zwaargewond geraakt. Haar 13-jarige zoon is als verdachte opgepakt, bevestigt de politie. 

Het zou gaan om een Afghaans gezin dat pas net in het appartement is komen wonen. Volgens verschillende buurtbewoners bonsde de vrouw op de raam en schreeuwde om hulp. Daarop snelden enkele mannen zich naar haar woning en forceerden de deur.

Ze zagen de vrouw en haar zoon, die een mes in zijn handen had. Ze hebben het wapen afgepakt en de jongen weten te overmeesteren, bevestigen meerdere bronnen tegenover deze krant. 

Veel bekijks

Voor de vrouw werden meerdere hulpdiensten opgeroepen, waaronder een ambulance en een traumahelikopter. De vele hulpdiensten trokken veel bekijks van buurtbewoners. De politie heeft de nabije omgeving afgezet met linten.  

Rechercheurs van de technische recherche zullen in de loop van de dag sporenonderzoek verrichten in en rondom de woning.

Naar ziekenhuis

Na korte behandeling is het slachtoffer met een ambulance met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het nu met haar gaat, is onduidelijk.

Eén van de mannen die tussenbeide sprong, is voor verhoor naar het politiebureau gebracht.

Volledig scherm
Onderzoek in en rondom de woning waar de steekpartij gebeurde © Bart Meesters/Meesters Multi Media
Volledig scherm
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Pia Meuthen gaat met haar mannen de hoogte in
  PREMIUM

  Pia Meuthen gaat met haar mannen de hoogte in

  DEN BOSCH - In de zaal van de Verkadefabriek bewegen de vijf dansers van Panama Pictures in een fragiel ogend bouwwerk van aluminium buizen. De mannen grijpen elkaar vast, laten weer los. In de hoek op de achtergrond zorgen klarinettist Han Stubbe en bassist Hannes d’Hoine (van de Belgische band DAUU) voor duister klinkende live-muziek. Vanuit de lege en donkere zaal klinkt soms de stem van choreografe Pia Meuthen die aanwijzingen geeft of zegt welke scène ze nu gerepeteerd wil hebben.
 2. Organisaties vrezen 'afdankertjes' na afhaken Joris' kerstboom

  Organisa­ties vrezen 'afdanker­tjes' na afhaken Joris' kerstboom

  DEN BOSCH - ,,Als marktpartijen hebben wij grote vraagtekens bij het proces dat doorlopen is. De uitkomst bevreemdt ons en rekenen wij de bestuurders van onze stad aan." Dat schrijven de Bossche afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, ondernemersfonds Hartje 's-Hertogenbosch, vereniging Hoteloverleg 's-Hertogenbosch en omstreken en Stichting Ondernemersfonds 's-Hertogenbosch (SOCH) in een brief aan het college van B en W.
 3. Verkeer langs Zuid-Willemsvaart één kant uit is volgens Den Bosch niet wenselijk

  Verkeer langs Zuid-Willems­vaart één kant uit is volgens Den Bosch niet wenselijk

  DEN BOSCH - ,,We hebben net een huis aan de Zuid-Willemsvaart gekocht. Ja, we willen na vanavond nog steeds bij het kanaal gaan wonen. We hebben er veel zin in." Toekomstig Bosschenaar Maurice Geraets was gisteren één van de ongeveer vijftig bewoners van de 'Werkgroep Zuid-Willemsvaart' tijdens een bijeenkomst over de herinrichting van de weg langs het kanaal tussen het Kardinaal van Rossumplein en de Hinthamerstraat.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch