Volledig scherm
PREMIUM
cover pixelparadijs © Eric Schreurs

Zoon brengt ode aan Joep Lennarts, fotograaf met zwak voor rauwe kantjes van het leven

DEN BOSCH - Acht jaar na de veelbesproken dood van Joep Lennarts gaat het eindelijk weer over het leven van de Bossche fotograaf. Zoon Daniël werkte mee aan een boek met het beste werk van zijn vader. ,,We hadden het idee meteen na zijn dood al, maar iedereen had tijd nodig om bij te komen.”

,,Helemaal omhoog”, roept Daniël Lennarts van bovenaan de trappenhal. De klim naar zijn appartement op twee hoog in Den Bosch leidt voorbij foto’s van wereldberoemde artiesten. Keith Richards, Pete Townshend, Bruce Springsteen. Portretten van Miles Davis en Snoop Dogg sieren de eetkamer, waar de 28-jarige bewoner gaat zitten. ,,Allemaal foto’s van mijn vader. Hij heeft voor zijn werk overal vooraan mogen staan met zijn camera. Ontzettend gaaf.”

  1. Irritatie bij Werkwarenhuis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’
    PREMIUM

    Irritatie bij Werkwaren­huis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’

    Wo 16 okt. De plannen voor een nieuw te bouwen Kaaihal wekken veel irritatie op bij de uitbaters van het naastgelegen Werkwarenhuis op de Tramkade. In een ingezonden brief aan de gemeenteraad geven de initiatiefnemers van het Werkwarenhuis en Social Label dat met dat de komst van een nieuwe hal ‘de inkomsten van het Werkwarenhuis grotendeels wegvallen’. ,,Met alle gevolgen van dien.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch