Volledig scherm
Winkelcentrum De Helftheuvel © Annemiek Steenbekkers/BD

Zorgen bij Helftheuvel over mogelijke komst betaald parkeren: ‘blauwe zone functioneert juist goed’

Do 18 apr. De mogelijke afschaffing van blauwe zones in de gemeente Den Bosch leidt tot zorgen bij Winkelcentrum Helftheuvel. Onder meer op Facebook roepen de winkeliers klanten op te laten blijken dat ze betaald parkeren rondom de winkels niet zien zitten.

De gemeente wil alle blauwe zones vervangen voor betaald parkeren, omdat deze dit veel goedkoper te handhaven is. Dan hoeft er tenslotte geen handhavers meer langs elke auto, maar kan er gewoon met een scanauto gereden worden.

Gevolg is wel dat het niet meer mogelijk is om de eerste periode gratis te parkeren, zoals bij de Helftheuvel voor de eerste drie uur geldt. Rondom het overdekte winkelcentrum zijn duizend parkeerplaatsen. ,,Winkelcentrum De Helftheuvel vind de blauwe zone nu goed functioneren en wil graag vasthouden aan deze simpele en klantvriendelijke manier van parkeren", zo stellen de winkeliers op Facebook. Daar roepen ze klanten ook op te reageren door het bericht te liken of delen.

Overigens staat het afschaffen van de blauwe zones nog niet vast. Een meerderheid van de gemeenteraad lijkt geneigd een motie aan te gaan nemen van de VVD, waarin gevraagd wordt vast te houden aan eerst gratis parkeren. Onduidelijk is nog welke vorm de motie krijgt. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch