Joost en Agnes van de Dierenambulance Regio 's-Hertogenbosch brengen de ernstig zieke zwaan naar de dierenarts.
Volledig scherm
PREMIUM
Joost en Agnes van de Dierenambulance Regio 's-Hertogenbosch brengen de ernstig zieke zwaan naar de dierenarts. © Robèrt van Lith/BD

Zwanendrama is nog niet afgelopen, na dood vijf jonkies zijn ook pa en ma ernstig ziek

VUGHT - Alsof het zwanendrama in Vught nog niet erg genoeg was. Begin deze maand verloren vijf jonkies het leven. Binnen 24 uur. En nu zijn ook hun pa en ma ernstig ziek. ,,We dachten eerst dat ze aan het rouwen waren over hun jongen, maar nu blijken ze er ook heel slecht aan toe te zijn. De hele wijk leeft mee.” 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  16

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch