Ruim honderd jeugdspelers verlichten de tribune als eerbetoon aan Rob Campbell.
Volledig scherm
Ruim honderd jeugdspelers verlichten de tribune als eerbetoon aan Rob Campbell. © Roel van der Aa

Zwart-gele hart HC Den Bosch doet pijn door overlijden clubicoon Rob Campbell

Vele honderden mensen namen in het clubhuis van hockeyclub Den Bosch afscheid van oud-voorzitter Rob Campbell. 

DEN BOSCH - Het was een aangrijpende, mooie en humorvolle afscheidsbijeenkomst voor Rob Campbell  in het clubhuis van HC Den Bosch. In het bijzijn van zijn vrouw, drie kinderen en hun partners, familie en vele honderden belangstellenden stonden sprekers stil bij zijn leven. Een leven waaraan  dinsdag een abrupt einde kwam. Slechts 66 jaar oud werd Rob Campbell. 66 jaar die bijna allemaal in het teken stonden van zijn geliefde club en sport. 

Oud-speelsters van Dames 1 Mijntje Donners en Minke Booij stonden met hun voorzitter aan de basis van vele successen en memoreerden dat Rob  Campbell ‘alles regelde’  wat nodig was voor de kampioenstitels. Marc Lammers en Klaas de Leeuw speelden als jonkies in het Heren 1,  waar Campbell hun idool was. Als aanvoerder bekommerde hij zich juist om hen, zoals hij zich ook als voorzitter zeventien jaar bekommerde om iedereen. ,,Rob stond al voorzitter van de voeten in de klei. Er was geen mens dat voor hem niet de aandacht waard was", zei vicevoorzitter van de hockeybond, Madeleine Bakker-Smit.

Drie hoofdletters voor een clubicoon.
Volledig scherm
Drie hoofdletters voor een clubicoon. © Paul Roovers/BD

Aan het slot van de bijeenkomst lichtten de letters van zijn voornaam op de tribune: ROB. De honderden mensen bij het veld klapten. Zo trots als Rob Campbell was op zijn club zo fier is de club op deze clubicoon; het zwart-gele hart van Den Bosch doet pijn. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch