1. Man misbruikte stiefdochter tien jaar lang vanaf haar vijfde, ook als mama gewoon beneden zat
  PREMIUM

  Man misbruikte stiefdoch­ter tien jaar lang vanaf haar vijfde, ook als mama gewoon beneden zat

  Tien jaar lang pleegde hij seksueel misbruik bij zijn stiefdochter, die nog maar 5 jaar oud was toen het begon. De handelingen speelden zich af in woningen in Rotterdam, Monster, Naaldwijk en Den Haag, zelfs als de moeder van het meisje gewoon beneden in de woonkamer zat. De op Curacao geboren man (1966) kreeg daarom maandag een celstraf van vier jaar en tbs met dwangverpleging. Ook moet hij zijn voormalige stiefdochter een schadevergoeding van 30.000 euro betalen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

 1. Ouders van overleden Dani (21) halen herinneringen op: ‘Alles draaide om ADO en voetbalshirts’
  PREMIUM

  Ouders van overleden Dani (21) halen herinnerin­gen op: ‘Alles draaide om ADO en voetbal­shirts’

  Qua emotionele lading had de wedstrijd tussen Roda JC en ADO Den Haag afgelopen vrijdag niks weg van de heenwedstrijd in september. Een avond die voor de tv-kijker, maar zeker voor iedereen in het Cars Jeans Stadion nog steeds voor een brok in de keel zorgt. Het zou de laatste avond zijn van de Haagse ‘superfan’ Dani Ebben (21), die ongeneeslijk ziek was en in het stadion in het zonnetje werd gezet. De volgende dag blies hij zijn laatste adem uit. Met ouders Dave en Carolien halen we herinneringen op.
 2. Ernst vond in kraakpand negatieven van portretten, maar wie zijn de mensen (en de hond) die er op staan?
  PREMIUM

  Ernst vond in kraakpand negatieven van portretten, maar wie zijn de mensen (en de hond) die er op staan?

  In 1989 kraakt documentairefotograaf Ernst Lalleman met vrienden een leegstand pand in Den Haag. De vriendengroep vindt in een oud kastje zes doosjes met negatieven. Dankzij de huidige digitale middelen kon hij ze recent pas goed bekijken. Het bleken 234 portretten, maar van wie? De fotograaf is op zoek naar deze onbekende mensen. ,,Ik realiseerde me dat ik iets in handen had wat heel belangrijk is.”

Dit zijn onze topverha­len