Volledig scherm
Een NLAlert melding op een mobiele telefoon vanwege een landelijke storing op het noodnummer 112. De politie heeft een alternatief 06-nummer opengesteld. © Rob Engelaar

112-storing voorbij: Meer agenten en ambulances op straat, alle politiebureaus en kazernes open in regio Haaglanden

De landelijke storing op alarmnummer 112 trof ook de regio Haaglanden. Daarom waren alle politiebureaus en brandweerkazernes open en waren er meer agenten en ambulances op straat. De storing ontstond rond 16.00 uur en was rond 19.30 uur voorbij.

Mensen die met spoed hulp nodig hadden, konden de hulpdiensten bereiken via  088-6628240 voor 112 en voor  088-9659630 voor 0900-8844. De politie benadrukte met klem alleen dit nummer te bellen als er sprake is van een noodsituatie. 

De politie was op drie manieren te bereiken: via social media, de alternatieve telefoonnummers en de politiebureaus. Volgens de politiewoordvoerder waren alle bureaus vanavond open, ook de politiebureaus die normaal gesproken aan het einde van de middag dicht gaan. Op de website van de politie kun je kijken welk bureau het dichtstbij is.

Ook de brandweer had alle kazernes opengesteld. Ook op de website van de brandweer kun je zien welke kazerne het dichtst in de buurt is.

Er reden meer ambulances in de regio. De GGD Haaglanden adviseerde mensen die zorg nodig hebben, zelf naar het ziekenhuis te komen. Als dat niet kon, adviseerde de GGD om naar een andere openbare ruimte te komen zoals een politiebureau of brandweerkazerne, omdat de medewerkers daar via een ander netwerk ambulances konden oproepen.

De gemeente Delft zette meer toezichthouders in die ook hulp konden bieden in noodsituaties.

Mensen die op zee in de problemen waren, konden de KNRM bereiken via Whatsapp (06 13 88 67 27) en e-mail ccc@kustwacht.nl.

Elke ochtend het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Den HaagDelftWestland of Zoetermeer!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Een Burger King op de Grote Markt is...

Een Burger King op de Grote Markt is...

  • een goed idee (30%)
  • een slecht idee (70%)
851 stemmen