Producent van de voorstelling is WAT WE DOEN in samenwerking met ICK Amsterdam, Andalusisch Orkest Amsterdam, George en Eran Producties en Meervaart.
Volledig scherm
Producent van de voorstelling is WAT WE DOEN in samenwerking met ICK Amsterdam, Andalusisch Orkest Amsterdam, George en Eran Producties en Meervaart. © Mohammad Alzoabi

150 statushouders gezocht voor voorstelling van Het Nationale Theater

Theaterorganisatie Wat we doen en het Nationale Theater zoeken 175 statushouders om mee te doen aan een voorstelling volgend jaar, die gebaseerd is op het boek Hoe ik talent voor het leven kreeg van schrijver Rodaan al Galidi. De voorstelling wordt in Den Haag gespeeld. 

  1. Indische jongeren voelen eindelijk beetje erkenning: ‘Pas schoolboeken aan, vertel verzwegen verhaal’
    PREMIUM

    Indische jongeren voelen eindelijk beetje erkenning: ‘Pas schoolboe­ken aan, vertel verzwegen verhaal’

    Voor het eerst is maandagavond de ‘Nationale Herdenking 15 augustus’ in Den Haag ’s avonds live op televisie te zien, op primetime. Op die dag herdenken jong en oud het einde van de Tweede Wereldoorlog in voormalig Nederlands-Indië. Jongeren met Indische en Molukse wortels voelen eindelijk een beetje erkenning voor hun lang verzwegen geschiedenis, maar er is wat hen betreft nog méér nodig. ‘Ik zou graag zien dat deze herdenking dezelfde status krijgt als de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam’.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag