17-jarige leerling gewond bij ROC Mondriaan: ‘Het ging mogelijk mis tijdens het dollen met een mes’

Update / videoEen 17-jarige leerling is vandaag gewond geraakt voor het ROC Mondriaan in het Haagse Forepark. Volgens leerlingen werd de jonge Hagenaar vlak voor de school neergestoken.

De jongen ging vanmorgen, rond 08.00 uur, even naar buiten voordat de les begon. Daar zou hij zijn neergestoken. De conciërge heeft hem daarna direct naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer had veel bloed verloren, maar heeft inmiddels het ziekenhuis weer mogen verlaten.

Natuurlijk, de politielinten en de bloedvlekken voor de ingang maken indruk, maar wat er precies is gebeurd? ,,Ik weet het niet’’, zegt een student. ,,Ik hoorde dat hij in zijn arm is gestoken. En dat dat het gevolg zou zijn van een uit de hand gelopen grap. Ja, dat klinkt gek, maar er lopen hier op school wel meer jongens rond die dat soort geintjes zouden kunnen uithalen bij elkaar.’’

Een andere jongen vermoedt dat het om een ruzie ging. ,,Ik ken het slachtoffer niet, maar ik begreep dat er iets speelde tussen een andere student en hem. Maar er wordt een hoop gepraat tussen studenten onderling en weinig tegen ons gezegd vanuit de schoolleiding. Dus heel eerlijk: ik heb geen idee.’’

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

De omgeving rondom het ROC Mondriaan is door de politie afgezet.
Volledig scherm
De omgeving rondom het ROC Mondriaan is door de politie afgezet. © Regio15

De politie geeft minimale informatie over het steekincident. ,,We zijn druk bezig informatie te verzamelen”, laat de politie weten. ,,De exacte toedracht van het incident is op dit moment nog niet duidelijk. Aangezien het onderzoek nog in volle gang is en er onder andere nog getuigen gehoord moeten worden, kan er op dit moment niet worden ingegaan op speculaties over de toedracht.” De politie kan dus niet bevestigen dat het om een steekpartij gaat, maar op de school is daar geen twijfel over.

Volgens de woordvoerder van de politie is er nog niemand aangehouden.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Op de voet van een parasol voor de school ligt bloed van het slachtoffer.
Volledig scherm
Op de voet van een parasol voor de school ligt bloed van het slachtoffer. © AD

Medestudent

Het ROC Mondriaan bevestigde aan het eind van de middag dat het om een leerling van de school gaat. ‘Er heeft zich vanmorgen een betreurenswaardig incident voorgedaan voor de locatie Neckar van ROC Mondriaan’, schrijft de school op hun website. ‘Daarbij is een 17-jarige student van de School voor Autotechniek en Mobiliteit van ROC Mondriaan, lichtgewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd en inmiddels weer thuis. Studenten van de school en hun ouders worden geïnformeerd.’

De school laat weten er alles aan te doen om medewerkers en studenten een veilige leer- en werkomgeving te bieden. ‘Tegelijkertijd: met bijna 20.000 studenten staat ROC Mondriaan midden in de samenleving. Helaas betekent dat ook dat incidenten zoals deze zich soms kunnen voordoen.’ Het ROC Mondriaan wil verder niet op de zaak reageren en verwijst naar de politie.

 1. Afdelingen van Bronovo worden niet heropend: ‘Leidt niet tot meer IC-bedden’
  PREMIUM

  Afdelingen van Bronovo worden niet heropend: ‘Leidt niet tot meer IC-bed­den’

  Met een even onverwacht als opvallend statement mengt waarnemend burgemeester Remkes van Den Haag zich in de discussie over de sluiting van het Bronovoziekenhuis. Nu alleen al een kleine 200 mensen met het coronavirus in het ziekenhuis zijn opgenomen, afkomstig uit de hofstad en omliggende gemeenten, vindt Remkes het géén goed idee om de intensive care van het ziekenhuis in Benoordenhout te heropenen.
 2. Vakantieparken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een appartement driehoog’
  PREMIUM

  Vakantie­par­ken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een apparte­ment driehoog’

  Terwijl elders in het land vakantieparken en campings op slot zijn gegaan, kun je in Den Haag en omliggende gemeenten nog gewoon een vakantiehuisje boeken. Restaurants, zwembaden en andere voorzieningen op de parken zijn wel gesloten, maar chaletjes zijn nog steeds verkrijgbaar. Er zijn minder gasten vanwege het coronavirus, maar de parken zijn niet leeg. ,,De gasten komen vooral voor de rust.’’ Hoe verantwoord is dat?

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag