Volledig scherm
Ter illustratie © ANP XTRA

2,5 jaar cel voor frauderende poepsmeerder

Scheveninger Patrick D. (29) is door de Haagse rechtbank veroordeeld tot 2,5 jaar cel vanwege een lange lijst aan fraude, diefstal en vernielingen. In zijn woning vond de politie een grote hoeveelheid poststukken, waarvan een deel was gestolen. 

Er lagen overschrijvingsboekjes van banken waarmee de verdachte forse geldbedragen van andermans rekeningen probeerde te halen, aldus het OM. In twee dozen trof de politie navigatieapparatuur aan. Verder slingerden er identiteitsbewijzen en kentekenbewijzen door de vervuilde woning. 

Nadat de politie begin vorig jaar zijn woning had doorzocht, haalde de Scheveninger het ook in zijn hoofd om een agent en diens vrouw te bedreigen. Verder heeft de verdachte vernielingen gepleegd bij zijn buurman, waar hij poep aan de deur smeerde. Hij zou de man ook bestolen hebben. 

,,Hij plundert bankrekeningen van slachtoffers als hij daartoe de kans ziet”, zei de officier van justitie tijdens de rechtszitting twee weken geleden over de frauduleuze handelingen van de Scheveninger. Hij ging volgens de aanklaagster ‘doelmatig en geraffineerd’ te werk. 

De Scheveninger ontkende alle beschuldigingen. De rechtbank vindt echter een groot deel daarvan bewezen. De celstraf van 2,5 jaar is iets lager dan de drie jaar cel die de officier van justitie had geëist.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

  • Ja (65%)
  • Nee (25%)
  • Geen mening (10%)
6588 stemmen