Olympisch debutant Dylan Hoogerwerf met op de achtergrond in de spiegel zijn ouders Henna en Wilfried.
Volledig scherm
PREMIUM
Olympisch debutant Dylan Hoogerwerf met op de achtergrond in de spiegel zijn ouders Henna en Wilfried. © Stephan Tellier

2018 wordt het jaar van Dylan Hoogerwerf

2018 is het jaar van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang, en dus ook van Dylan Hoogerwerf. De Wateringer doet volgende maand in Korea mee aan shorttrack.

Ja, echt waar: Suriname is straks ook min of meer vertegenwoordigd op de Olympische Winterspelen, hoewel ze dat in het land hoogstwaarschijnlijk niet zullen doorhebben. Dylan Hoogerwerf is half Surinaams, zijn moeder Henna komt er vandaan.

Haar twee zussen, die er wonen, zijn uiteraard op de hoogte van de sportieve loopbaan van hun neef, maar verder heeft de 22-jarige schaatser nog nooit iets uit Suriname vernomen. ,,Ik denk dat ze daar niet eens weten wat shorttrack is", zegt Hoogerwerf. ,,Misschien komt dat nog wel en word ik daar ontdekt." Hij zou het waarderen. ,,Alle aandacht is leuk."

Hoogerwerf was één keer in het geboorteland van zijn moeder. Hij was toen pas zeven jaar, maar herinnert het zich nog goed. ,,Als het daar regende, was het nog steeds warm. Het leek wel of je met kleren aan stond te douchen."

  1. Haagse moslims krijgen geen eeuwige begraafplaatsen in de stad: ‘Er is nu geen ruimte voor’
    PREMIUM

    Haagse moslims krijgen geen eeuwige begraaf­plaat­sen in de stad: ‘Er is nu geen ruimte voor’

    Er komen op korte termijn geen ‘eeuwige’ begraafplaatsen voor moslims in Den Haag. Volgens wethouder Hilbert Bredemeijer is dat op de twee begraafplaatsen van de gemeente ‘helaas niet zo eenvoudig te realiseren’ vanwege de beperkte ruimte. Wel is de gemeente in gesprek met de moskeekoepels FIO en SIORH om na te gaan waar wel mogelijkheden zijn voor een islamitische begraafplaats, eventueel buiten de gemeentegrenzen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag