Volledig scherm
PREMIUM
Olympisch debutant Dylan Hoogerwerf met op de achtergrond in de spiegel zijn ouders Henna en Wilfried. © Stephan Tellier

2018 wordt het jaar van Dylan Hoogerwerf

2018 is het jaar van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang, en dus ook van Dylan Hoogerwerf. De Wateringer doet volgende maand in Korea mee aan shorttrack.

Ja, echt waar: Suriname is straks ook min of meer vertegenwoordigd op de Olympische Winterspelen, hoewel ze dat in het land hoogstwaarschijnlijk niet zullen doorhebben. Dylan Hoogerwerf is half Surinaams, zijn moeder Henna komt er vandaan.

Haar twee zussen, die er wonen, zijn uiteraard op de hoogte van de sportieve loopbaan van hun neef, maar verder heeft de 22-jarige schaatser nog nooit iets uit Suriname vernomen. ,,Ik denk dat ze daar niet eens weten wat shorttrack is", zegt Hoogerwerf. ,,Misschien komt dat nog wel en word ik daar ontdekt." Hij zou het waarderen. ,,Alle aandacht is leuk."

Hoogerwerf was één keer in het geboorteland van zijn moeder. Hij was toen pas zeven jaar, maar herinnert het zich nog goed. ,,Als het daar regende, was het nog steeds warm. Het leek wel of je met kleren aan stond te douchen."

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag