Volledig scherm
PREMIUM
Sjaak Bral. © Frank Jansen

230 euro omdat ik me raam niet genoeg had gekrabd

COLUMNDe zondag is grauwer dan grauw. Laaghangende mist beneemt een mens zicht en adem. Het lijkt alsof er helemaal geen dag is. Maar op een verre hoek in het barre landschap brandt warm licht: koffiehuis de Koning. Al van verre ruik je de geur van glühwein.

'Doet mij nog een kelk van die gloeiwèn!' roept Ome Ed met dubbele tong naar uitbaatster Wendy. Ze haalt een thermoskan tevoorschijn en schenkt de glazen nog eens vol. De stamtafel is stevig gevuld: Schele Joop, Leen Half Een, Gerard de Gleuvenglijder, Samantha én haar moeder Elsje zijn aanwezig. Elsje heeft zich voor de gelegenheid behoorlijk opgetut. Haar parfum vecht tegen de geur van kaneel en appel. Samantha draagt een vrolijke kersttrui met twee enorme rendierogen voorop, die blozende wangen bij de mannen veroorzaken. 

  1. Celstraf geëist tegen man die gemeentemedewerkster tot bloedens toe sloeg met paraplu

    Celstraf geëist tegen man die gemeenteme­de­werk­ster tot bloedens toe sloeg met paraplu

    Justitie eist 4 maanden cel en 160 uur taakstraf tegen de 26-jarige Clarence W. uit Voorburg. Hij zou op 14 december 2017 met een mes een motoragent hebben bedreigd. Anderhalve maand later mishandelde de verdachte een medewerkster van de gemeente Leidschendam door haar met een paraplu in het gemeentehuis tot bloedens toe te slaan. ,,Verdachte heeft een veel te kort lontje”, sprak de aanklager.
  2. Geen cel maar tbs voor ontoerekeningsvatbare Haagse steker Malek F.

    Geen cel maar tbs voor ontoereke­nings­vat­ba­re Haagse steker Malek F.

    Malek F. (33) is vanmiddag in de rechtbank Schiphol volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard en veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor het neersteken van drie mensen op 5 mei 2018 in Den Haag. Volgens de rechter heeft F. volledig onder invloed van psychose gehandeld. Er was geen sprake van een terroristisch motief, wel handelde F. met voorbedachte rade: hij kocht een mes om ‘zijn duivelsaanbidders’ aan te vallen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag