Volledig scherm
Foto ter illustratie © ap

300 knagers in de kou door gesprongen verwarming

Zo'n driehonderd knaagdieren bibberen van de kou bij dierenopvang 't Knagertje in Den Haag nu de verwarming al anderhalve dag kapot is. Oprichtster Geertje van Kranen kijkt  met grote zorg naar het koude weer van de komende dagen.

Quote

We zitten in een erg vochtig pand en alle leidingen zijn verroest

Geertje van Kranen

Zaterdag sprongen enkele doorgeroeste verwarmingsbuizen in de kleine knaagdierenopvang aan het Haagse Westhovenplein. Het mankement bleek voor de opgetrommelde verwarmingsmonteur te groot. 

Winterslaap
Volgens Van Kranen moeten alle leidingen vervangen worden. ,,We zitten in een erg vochtig pand en alle leidingen zijn verroest."   't Knagertje moet echter rondkomen van giften en geld voor een nieuwe verwarming is er niet.

Van Kranen en haar vrijwilligers treffen al voorbereidingen om de hamsters bij pleeggezinnen onder te brengen. ,, Met deze kou gaan ze in winterslaap terwijl het de bedoeling is dat ze een nieuw thuis vinden. Een levendig dier vinden mensen veel leuker."

Kacheltje
Ondertussen probeert Van Kranen de dieren, van muis tot konijn, een beetje op temperatuur te houden met een elektrisch kacheltje. ,, Ik ben benieuwd hoe de chinchilla's het met deze temperaturen uithouden. Het wordt hier alleen maar kouder."

Het zit 't Knagertje al niet mee. De bus van de knaagdierenopvang ging kort geleden ook al kapot met een dure reparatie tot gevolg.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag