Volledig scherm
Scholieren staken morgen om aandacht te vragen voor het klimaat. Ze moeten wel toestemming hebben van school, want anders is het spijbelen. © ANP

3000 ‘klimaatstakers’ verwacht op het Malieveld

Bij de ‘klimaatstaking’ op het Malieveld in Den Haag morgen worden zo'n 3000 spijbelaars verwacht. Dat laat een woordvoerder van de gemeente Den Haag weten. 

Scholieren vanuit het hele land komen naar het grootste grasveld van de Hofstad om te demonstreren voor een ambitieuzer klimaatbeleid. Daarvoor mogen ze wegblijven van school, mits zij bijvoorbeeld een motivatiebrief met handtekening van hun ouders hebben of een selfie maken op het Malieveld. 

De klimaatmars begint om 10.30 uur. Vanaf 11.15 uur lopen de demonstranten via het Korte Voorhout, de Lange Vijverberg en de Kneuterdijk terug naar het Malieveld via de Mauritskade en de Koninginnegracht. 

De verwachting is dat de route zo'n uurtje duurt. ,,Maar hoe meer mensen er zijn, hoe langer het duurt”, aldus de woordvoerder van burgemeester Pauline Krikke. Bij de laatste besprekingen met de organisatie van de demonstratie bleek dat er 3000 scholieren worden verwacht.

Om 13.30 uur is het protest afgelopen. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag