Het fietsdepot aan de Junostraat in Den Haag.
Volledig scherm
Het fietsdepot aan de Junostraat in Den Haag. © Gemeente Den Haag

325 fietsen uit fietsflat gehaald tijdens lockdown, eigenaren moeten 25 euro aftikken

De gemeente heeft in mei 325 fietsen weggehaald uit de fietsflat naast station Den Haag Centraal. De eigenaren werkten mogelijk thuis door de coronapandemie en moeten 'gewoon’ 25 euro betalen om hun fiets weer terug te krijgen.

 1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’
 2. Jeanette (75) duikt water in voor aan ALS overleden vriendin Marleen (48): ‘Ik heb het haar beloofd’
  PREMIUM

  Jeanette (75) duikt water in voor aan ALS overleden vriendin Marleen (48): ‘Ik heb het haar beloofd’

  Marleen de Kat (48), moeder van twee kinderen en eigenaar van een succesvol bedrijfje, overleed drie jaar geleden in de bloei van haar leven aan de gevolgen van de zenuw-spierziekte ALS. Haar vriendin Jeanette de Brabander (75) beloofde haar plechtig nog één keer het water in te gaan voor A Local Swim om zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar die vreselijke ziekte. Zaterdag is het zover.
 3. Groot onderzoek naar twee gevonden lichamen in Zoetermeer, slachtoffers mogelijk moeder en zoon
  met video

  Groot onderzoek naar twee gevonden lichamen in Zoetermeer, slachtof­fers mogelijk moeder en zoon

  De politie heeft zaterdagmiddag een overleden vrouw en een man gevonden in een woning aan het Kramerplan in Zoetermeer. Rechercheurs hebben de hele avond en nacht grootschalig onderzoek gedaan in en rond de woning. De twee slachtoffers zijn vermoedelijk een moeder en een zoon en hebben een link met een dodelijke aanrijding in Lekkerkerk zaterdagmiddag. Daarbij zou de vader om het leven zijn gekomen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag