Volledig scherm
De politie doet onderzoek naar de steekpartij © ANP

35-jarige verdachte houdt al drie dagen zijn mond over bizarre steekpartij in centrum Den Haag

De 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfsplaats die dit weekend opgepakt werd voor een steekpartij op de Grote Marktstraat blijft veertien dager langer vastzitten. Hij zegt in de verhoren van de politie helemaal niets over de steekpartij. Ook zijn motief blijft onduidelijk. 

Dat maakte het OM zojuist bekend. De man wordt vooralsnog verdacht van drievoudige poging moord dan wel poging doodslag dan wel poging zware mishandeling. Hij werd zaterdag opgepakt in het centrum van Den Haag, een dag na de steekpartij waarbij drie tieners gewond raakten. 

Volledig scherm
In de Grote Marktstraat in Den Haag, voor het pand van de Hudson's Bay, heeft vrijdagavond een steekpartij plaatsgevonden. Er zijn meerdere ambulances opgeroepen naar het warenhuis. © FotoAD

Op vrijdagavond rond 19.45 uur werden twee 15-jarige meisjes en een 13-jarige jongen vanuit het niets aangevallen met een mes terwijl ze door de Grote Marktstraat liepen, ter hoogte van warenhuis Hudson’s Bay. Het is nog een raadsel waarom de drie tieners werden gestoken. De slachtoffers kennen elkaar niet, meldde de politie eerder.

De steekpartij zorgde voor grote paniek in de Haagse binnenstad, waar het op dat moment zeer druk was met winkelpubliek. De politie schaalde groot op en was met man en macht een klopjacht gestart. De tieners mochten dezelfde avond het ziekenhuis nog verlaten.

Bekijk hier de beelden van vrijdagavond

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Glazenwasser Dennis: 'Zolang het tussen plus 40 en min 4 graden is werk ik'
    PREMIUM
    Vak apart

    Glazenwas­ser Dennis: 'Zolang het tussen plus 40 en min 4 graden is werk ik'

    Dennis Westenberg (40) uit Den Haag ging naar de havo op het Aloysius College en was vervolgens op de Haagse Hogeschool hard op weg om accountant te worden. ,,Maar ik merkte dat het m'n ding niet was. Toen een vriend van me, Raymond Mulder, een glazenwasser, vroeg om hem te komen helpen, heb ik dat gedaan. Dat was bijna twintig jaar geleden. Nu heb ik mijn eigen glazenwassers- en schoonmaakbedrijf en ben ik blij dat ik niet ergens binnen op kantoor achter een beeldscherm hoef te zitten." Verslaggever Nicolette van der Werff ging bij hem langs voor de rubriek Vak Apart.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag