Volledig scherm
© Frank Jansen

38 basisscholen niet naar Shell festival

38 Haagse basisscholen mijden dit jaar het Shell-festival Generation Discover op het Malieveld. Ze willen er niet heen omdat ze vinden dat Shell ‘niet uitblinkt in duurzame ambities’, zoals de bestuurder van de afhakende scholengroep het uitdrukt. 

Alle scholen behoren tot de Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden (SCOH). Bestuursvoorzitter Gerard van Drielen maakte het besluit vandaag bekend in een videoboodschap. Daarin zegt hij: ,,Wij maken de keuze ons te richten op duurzaamheid en niet op klassieke fossiele brandstoffen. Als ergens een plek is om kinderen kennis te laten maken met milieu en duurzaamheid, dan is dat op de basisschool.’’ 

Van Drielen heeft zich naar eigen zeggen bij de beslissing laten inspireren door het besluit van gemeente Den Haag, die het afgelopen jaar besloot het festival niet langer actief te steunen. De gemeente trok zich terug als partner van Generation Discover, waardoor onder meer de opening niet meer wordt verricht door een vertegenwoordiger van het college en er geen kraam staat van de gemeente.

Het festival start 17 oktober.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag