Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

48-jarige veroordeelde man verstopt zich in kledingkast maar politie vindt hem toch

Een 48-jarige veroordeelde man uit Den Haag, probeerde de politie te slim af te zijn en verstopte zich in een kledingkast. Het gespecialiseerde EVA-team van de politie wist hem toch te vinden, net als een aantal andere personen in Den Haag die nog een straf moesten uitzitten. 

Het team houdt zich bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken. De 48-jarige man werd gezocht voor het overtreden van de Opiumwet en is veroordeeld tot het betalen van ruim 96.000 euro en kreeg 540 dagen gevangenisstraf. Hij is op dinsdag 7 januari aangehouden in Den Haag. 

Pitbulls

Op maandag 6 januari, bij de eerste aanhouding van dit jaar door het EVA-team, werd de hulp ingeroepen van de Hondenbrigade. Bij de verblijfplaats van een veroordeelde 34-jarige man waren meerdere pitbulls aanwezig. De Hondenbrigade zorgde dat de pitbulls op afstand bleven, zodat het EVA-team de man kon aanhouden. Hij moet een gevangenisstraf uitzitten van 119 dagen voor bedreiging en verkeersovertredingen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag