49-jarige man beschoten in centrum Den Haag, 21-jarige verdachte aangehouden

Video & updateBij een schietincident in de Grote Marktstraat in het centrum van Den Haag zijn vannacht meerdere schoten zijn gelost. De kogels waren bedoeld voor een 49-jarige man, laat de politie vanmiddag weten. Een 21-jarige man is vanochtend aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 3.00 uur melding dat er harde knallen waren gehoord bij uitgaansgelegenheid Rootz in de Grote Marktstraat. Agenten in kogelwerende vesten gingen ter plaatse en zetten direct een plaats delict af.

Een 49-jarige man bleek doelwit. Hij raakte niet gewond. De politie verspreidde direct een signalement van de schutter. Die zou zijn weggereden op een donkere scooter. Hij droeg een rode jas met een witte capuchon.

(tekst gaat verder onder de foto) 

Volledig scherm
Bij een schietincident in de Grote Marktstraat midden in het centrum van Den Haag zouden vannacht meerdere schoten zijn gelost. © Jos van Leeuwen
Volledig scherm
Agenten praten met mogelijke getuigen. © Jos van Leeuwen

De doorgang naar de Grote Marktstraat werd na het schietincident volledig afgesloten. Dit zorgde volgens calamiteitensite District8 voor irritatie bij het uitgaanspubliek.

Een 21-jarige man uit Den Haag is op basis van getuigenverklaringen aangehouden. Zijn betrokkenheid bij het schietincident wordt onderzocht. Over de toedracht van het incident doet de politie nog geen mededelingen. Getuigen en mensen die meer informatie hebben, wordt gevraagd zich te melden.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag