Volledig scherm
Golden Earring op het strand van Scheveningen tijdens het concert Live on the Beach. © ANP Kippa

50-jarige rockband Golden Earring komt met nieuwe single

De Golden Earring komt met een nieuwe single. Volgende week vrijdag gaat Say When in première, de eerste nieuwe muziek sinds vier jaar. Bijzonder is dat het nieuwe nummer wordt uitgebracht bij Red Bullet, het label van platenbaas Willem van Kooten en wijlen Golden Earring-ontdekker Freddy Haayen. 

Daarmee wordt ook een bijzondere mijlpaal luister bij gezet, want het is precies vijftig jaar geleden dat de Haagse band begon te spelen in de huidige bezetting. Eind 1969 voegde drummer Cesar Zuiderwijk zich als jonkie bij de Golden Earring. Wereldwijd zijn er maar weinig bands die zo lang achtereen in ongewijzigde samenstelling spelen en nog altijd nieuwe platen maken.

'Een ouderwetse dynamische rocker van een in topvorm verkerende Golden Earring', zegt Red Bullet over het nummer. Say When verschijnt digitaal via alle grote download- en streamingdiensten en in beperkte oplage als fysieke single via de webshop van de Earring. Daarop komt als bonustrack Back Home uit 1970, tevens de eerste single van de Earring in deze samenstelling.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag