Volledig scherm
PREMIUM
Marco Kalisch en Yteke Waterbolk in het ballet Strangers dat in 1975 werd opgevoerd. © Nederlands Dans Theater

60 jaar Nederlands Dans Theater: Waterval van schoonheid in boek en expositie

Precies 60 jaar geleden richtte een groep rebellerende dansers het Nederlands Dans Theater op. Naar aanleiding van het jubileum is een boek met 60 verhalen en herinneringen verschenen.

Carel Birnie, Hans van Manen, Jiří Kylián, Sabine Kupferberg, Paul Lightfoot, Sol Léon: zomaar wat namen die bepalend zijn geweest voor het Nederlands Dans Theater dat dit jaar zijn 60-jarig bestaan viert. Er zijn nog veel meer namen te noemen en die staan allemaal in een lijvig jubileumboek dat bij uitgeverij Waanders is verschenen. 

 1. Automobilist negeert stopteken en knalt na achtervolging tegen boom
  Play
  Video

  Automobi­list negeert stopteken en knalt na achtervol­ging tegen boom

  Een automobilist is vannacht gecrasht op de Cees Laseurlaan in het Benoordenhout in Den Haag. Volgens calamiteitensite District8 gebeurde dat na een achtervolging door de politie. Agenten wilden de auto laten stoppen, omdat de bestuurder een gevangenisstraf van elf dagen had openstaan. Toen de politie de automobilist een stopteken gaf, ging hij er vandoor, waarna hij even later tegen een boom knalde. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.
 2. Maak de quiz en win het boek Lieve Rachel van Leo van der Velde

  Maak de quiz en win het boek Lieve Rachel van Leo van der Velde

  Al ruim een jaar lang schrijft journalist Leo van der Velde iedere week een brief aan zijn kleindochter Rachel. Deze brieven verschijnen in de rubriek Lieve Rachel in AD Haagsche Courant. Vorige week zijn een aantal brieven en niet eerder vertoonde verhalen samengebundeld in het boek Lieve Rachel uitgebracht. In deze quiz moet antwoord gegeven worden op vragen over de brieven van Leo. Doe mee en maak kans op een gesigneerd exemplaar!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag