67-jarige fietsster komt onder vrachtwagen en overlijdt op Groot Hertoginnelaan

VideoEen 67-jarige fietsster is vanmiddag om het leven gekomen toen ze door een vrachtwagen werd overreden. Dat gebeurde op de kruising van de Groot Hertoginnelaan met de Waldeck Pyrmontkade in Den Haag. 

Op de zebra lag de fiets er volledig verkreukeld bij. Ze heeft geen schijn van kans gehad tegen de grote vrachtwagen van een logistiek bedrijf uit Barendrecht. De truck raakte bij de botsing vrijwel niet beschadigd.

De chauffeur sloeg met zijn vrachtwagen rechtsaf vanaf de Waldeck Pyrmontkade de Groot Hertoginnelaan in. Het lijkt erop dat de fietser bij de zebra, net om de hoek in de Groot Hertoginnelaan, wilde oversteken. De fietsster was al op de tweede weghelft toen de vrachtwagen haar aan de chauffeurszijde raakte. 

Of het ongeluk ook zo gebeurd is, of dat een andere toedracht mogelijk is, wordt door het speciale politieteam de Verkeers Ongevallen Analyse onderzocht. Het kruispunt werd hiervoor maandagmiddag uren afgesloten. Pijltjes en gele strepen op het wegdek markeerde de route van de vrachtwagen. Met blauwe verf werd de fiets op het wegdek getekend. 

De politie kwam met een calamiteitenteam ter plaatse en op de plek van het ongeluk een witte tent neergezet
Volledig scherm
De politie kwam met een calamiteitenteam ter plaatse en op de plek van het ongeluk een witte tent neergezet © Regio15

De chauffeur is meegenomen naar het politiebureau. Dat is gebruikelijk bij ernstige ongelukken als deze. Het is het eerste dodelijke fietsongeluk in de hofstad dit jaar. 

Dodelijk ongeval Groot Hertoginnelaan Waldeck Pyrmontkade
Volledig scherm
Dodelijk ongeval Groot Hertoginnelaan Waldeck Pyrmontkade © Jos van Leeuwen

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag