Volledig scherm
PREMIUM
Een politieauto bij de As-Soennah moskee. © ANP

Aangeklaagde As-Soennah-docent: ‘Aanbevelen vrouwenbesnijdenis is vrijheid van godsdienst’

De 32-jarige docent van de As-Soennah Moskee die in 2018 in een online cursus vrouwenbesnijdenis zou hebben aangeraden, begrijpt niet waarom hij voor de rechter staat vanwege opruiing en het aanzetten tot geweld tegen vrouwen. ,,Mij wordt onrecht aangedaan”, zei Mehmet A. vanmorgen verbolgen.    

Ook zijn advocaat  laat weinig heel van de aanklacht: ,,Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat mijn cliënt wordt vervolgd onder druk van de media”, zei hij tijdens de voorbereidende zitting. ,,We hebben nog overwogen om deskundigen op te roepen, maar  dit is een eenvoudige  zaak, een duidelijke kwestie van vrijheid van godsdienst en meningsuiting.”

  1. Milieuactivisten Extinction Rebellion komen naar Den Haag met Pasen: 'We gaan de boel flink ontregelen’

    Milieuacti­vis­ten Extinction Rebellion komen naar Den Haag met Pasen: 'We gaan de boel flink ontregelen’

    De milieuactivisten van Extinction Rebellion willen in de week na Pasen een ‘week vol rebellie’ organiseren in Den Haag. In een filmpje op Twitter roepen zij zoveel mogelijk mensen op om vanaf 13 april (tweede paasdag) vrij te nemen om te demonstreren. Eerder werden bij een soortgelijke actie in Amsterdam bijna vierhonderd mensen aangehouden. Een woordvoerder van de actiegroep verwacht soortgelijke taferelen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag