Volledig scherm
Directeur Wim Manuhutu is sinds zijn aftreden onvindbaar. © Peter Franken

Aangifte tegen ‘onvindbare’ directeur Migratie Museum die ‘administratieve en financiële chaos’ achterliet

De raad van toezicht van het Haagse Migratie Museum heeft aangifte gedaan tegen haar directeur Wim Manuhutu. Dat laten ze weten in een verklaring op hun website. De man zou het museum in juli in een financiële chaos hebben achtergelaten en sindsdien onvindbaar zijn. 

Vorige week bleek dat de stichting de gemeente nog twee ton schuldig is. Het gaat om niet betaalde huur en ten onrechte ontvangen gemeentesubsidie.

Volledig scherm
Het Migratie Museum is gevestigd in voormalig theater Concordia. © Google Streetview

Sinds 1 januari vorig jaar krijgt het Migratie Museum geen subsidie meer van de gemeente Den Haag. Uit een brief van wethouder Bert van Alphen aan de Haagse gemeenteraad blijkt dat het museum toen onmiddellijk gestopt is met het betalen van de huur voor het gemeentelijke Concordia-pand in de binnenstad.

Besteding van geld

Manuhutu was onder meer verantwoordelijk voor de besteding van het geld. ‘Toen deze goedkeurende accountantsverklaring steeds uitbleef, heeft de raad van toezicht direct, herhaaldelijk en indringend de bestuurder van het Migratie Museum aangesproken op zijn bestuurlijke verantwoordelijkheid’, aldus de raad. 

Manuhutu legde op 15 juli afgelopen jaar zijn functie neer middels een mail. ‘Het museum in administratieve en financiële chaos achterlatend.’ Hij is nog steeds onvindbaar. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag