Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP XTRA

Aanhouding voor vechtpartij bij danscafé Danzig, politie zoekt nog andere verdachte

De politie heeft een verdachte aangehouden voor de vechtpartij bij Danzig in de Lange Houtstraat in Den Haag. Eind januari gingen meerdere jongeren buiten voor het danscafé met elkaar op de vuist. 

Op 12 februari is een jongen bij hem thuis aangehouden, meldt politiebureau Jan Hendrikstraat. ‘Wij zijn nog steeds op zoek naar de andere verdachte.’ Hij schopte een van de slachtoffers toen die op de grond lag. 

Het bureau roept getuigen op om zich te melden. Ook de dader wordt toegesproken. ‘Wij komen er vroeg of laat achter wie je bent. Nu kun je je zelf melden. Wacht je te lang, dan komen wij je thuis halen, net zoals wij dat bij de andere verdachte hebben gedaan.’

Tegen hoofd geschopt

Bij de vechtpartij in de nacht van 31 januari deelden meerdere personen klappen uit en werkten mensen anderen naar de grond. Ook werd een jongen tegen het hoofd geschopt. Toen agenten de gemoederen wilden sussen, keerde een aantal dronken jongeren zich tegen de politie. Ze gooiden met glazen, flessen en andere voorwerpen. Een 19-jarige Hagenaar werd aangehouden voor belediging. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag