De pijpen van de warmteleiding met restwarmte uit de Rotterdamse haven gaan dwars door sommige Haagse wijken heen. De overlast zal groot zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
De pijpen van de warmteleiding met restwarmte uit de Rotterdamse haven gaan dwars door sommige Haagse wijken heen. De overlast zal groot zijn. © Hollandse Hoogte / Mariette Cars

Aanleg omstreden warmteleiding naar Den Haag gaat door: ‘Overlast hoort erbij’

De omstreden warmteleiding vanuit de Rotterdamse haven door Den Haag gaat wat de provincie Zuid-Holland betreft door. Provinciale Staten gaf vandaag groen licht voor het zogeheten inpassingsplan, dat bepaalt waar de leiding loopt. De kans is groot dat de gemeente Den Haag in beroep gaat.

 1. Eerst leren voor toetsweek, dan floreren bij Europees debuut: toptalent Van Maurik (16) beleeft droomweekend
  PREMIUM

  Eerst leren voor toetsweek, dan floreren bij Europees debuut: toptalent Van Maurik (16) beleeft droomweek­end

  Handbalster Alieke van Maurik is pas 16 jaar en maakte met Quintus afgelopen weekend haar debuut in de Europa Cup. Het toptalent schoot de verdediging van het Portugese Alavarium in het tweeluik in de tweede ronde aan flarden. Quintus won beide duels (31-28 en 29-24), beide keren schoot Van Maurik veertien keer raak. Het AD volgde Van Maurik tijdens haar droomweekend.
 2. Regio stuurt brandbrief naar Den Haag over extreme hitte: ‘Het wordt ons heet onder de voeten. Letterlijk’
  PREMIUM

  Regio stuurt brandbrief naar Den Haag over extreme hitte: ‘Het wordt ons heet onder de voeten. Letterlijk’

  Het gaat U als inwoner van de Drechtsteden en Gorinchem heet onder de voeten worden. Letterlijk! Er zijn miljoenen extra nodig om de extreem warme, stenige wijken in de Drechtsteden en Gorinchem te beschermen tegen het toekomstige klimaat. Daarvoor waarschuwt de regio in een brief aan de Eerste en Tweede Kamer en het kabinet. ,,Het is tijd om de vrijblijvendheid rond dit onderwerp los te laten.’’

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag