Volledig scherm
© Archieffoto ANP

Aanpak van criminele jongeren in Den Haag

Een speciaal team van de politie Haaglanden heeft deze week in totaal 19 mensen aangehouden voor onder meer woninginbraken, straatroven en brandstichting. Het politieteam pakt de overlast aan van criminele jongeren in en rond de Haagse Schilderswijk.

Zo zijn verdachten bij verscheidene incidenten gearresteerd voor woninginbraken in de buurt, maar ook straatroven, fietsendiefstallen, bedreiging, zakkenrollen en brandstichting. De aangehouden mensen variëren in leeftijd van ongeveer 15 tot begin 30.

Doel van de speciale politieaanpak is criminelen te isoleren en uit hun netwerk te halen. De politie werkt nauw samen met instanties als de gemeente, de reclassering en justitie. Zo moet aan de overlast en het hinderlijke gedrag van jongeren een einde worden gemaakt.

Overigens maakte hetzelfde politiekorps zondag melding van een eerlijke vinder in dezelfde buurt. Een 17-jarige jongen had iemand zien pinnen, maar die liet het geld in de automaat zitten. De jongen liep achter de man aan en verloor hem uit het oog. De 17-jarige bracht daarop het geld keurig naar bureau De Heemstraat.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag