Aanslag op Haags reisbureau, zaak blijkt van vader topcrimineel Reda N.

Bij een aanslag in de Haagse Stationsbuurt is vannacht een bedrijfspand volledig verwoest door een explosie. De eigenaar van het reisbureau/kapsalon blijkt de vader van Reda N., de bekende topcrimineel uit Den Haag die vandaag terechtstaat voor overvallen op multimiljonair Wim Zegwaard en een steenrijk Rotterdams gezin in 2012. 

De eigenaar van de geëxplodeerde zaak op de  hoek van de Hoefkade en de Jan Blankenstraat in de Haagse Stationsbuurt denkt echter dat de twee zaken niets met elkaar te maken hebben, zo verklaart Boutahar tegenover het AD.  ,,Ik heb daar niets mee te maken’’, zegt hij. Wel heeft hij nog geregeld telefonisch contact met zijn zoon, die vastzit.  ,,Ik heb nooit problemen, heb met niemand ruzie. Ik weet niet wie dit doet of waarom. Niemand weet iets.’’

Hij werd afgelopen nacht rond 02.00 uur gebeld dat er een explosie was geweest in zijn zaak, die sinds 1992 aan de Jan Blankenstraat zit. Boutahar stapte meteen in zijn auto. ,,Het doet pijn om te zien’’, zegt hij turend naar de enorme ravage.  ,,Er hangen camera’s binnen, dus misschien staat de dader erop. En daar aan de overkant hangt ook een camera.’’  

De politie gaat ervan uit dat de explosie vannacht een aanslag was door één enkele dader. Die zou iets naar binnen hebben gegooid en weg zijn gerend. Meerdere getuigen bevestigen dat. Het zou volgens de politie gaan om een blanke man, die geheel in het zwart was gekleed en een gele winkeltas bij zich had. 

Reda N. is in hoger beroep veroordeeld tot twaalf jaar en tien maanden voor de overvallen op multimiljonair Wim Zegwaard en een steenrijk Rotterdams gezin in 2012. Daarvan heeft hij er inmiddels zesenhalf jaar opzitten.  

‘Geen verband’

Vandaag staat Reda N. echter opnieuw terecht. Het Openbaar Ministerie eist bijna 6 ton van hem voor zijn misdaden. Reda N. is vandaag niet aanwezig op de zitting, wat opvallend is, want bij alle andere eerdere zittingen liet hij wel zijn gezicht zien. ,,Vorige week heeft mijn cliënt in overleg met mij besloten dat hij vandaag niet zou verschijnen tijdens de zitting in de ontnemingszaak vandaag”, laat Chrisje zuur, de advocaat van Reda N. aan deze krant weten. ,,Zijn afwezigheid vandaag heeft niets te maken met de gebeurtenis vannacht in of op het adres waar onder meer het bedrijf van zijn vader is gevestigd.”

Volgens de advocaat heeft de aanslag op het bedrijfspand van de vader van Reda N. niets te maken met de zaak. ,,De cliënt en ik zien geen enkel verband tussen cliënt of de ontnemingszaak en deze gebeurtenis. Er is ook geen aanleiding om een verband te veronderstellen. De cliënt verblijft in een A+ gevangenis en heeft niet of nauwelijks contact met de buitenwereld of zijn vader en voor zover hij weet is niemand hem of zijn familie kwaadgezind.”

Overvallen

N. gold al jaren als een van de meest beruchte criminelen van de Haagse regio. De politie kreeg hem in het vizier na een overval op multimiljonair Wim Zegwaard en diens vrouw in maart 2012, en kon hem grijpen na een overval op een Rotterdams gezin in november van dat jaar. Het waren zeer gewelddadige overvallen, waarbij de slachtoffers thuis werden gemarteld.

Ondanks dat N. nu al jaren vastzit, is de buitenwereld hem niet vergeten. Rappers als Lil’ Kleine of voetballer Eljero Elia dweepten met hem. En ook nu nog worden hem met enige regelmaat via sociale media berichten gestuurd. N. heeft altijd ontkend.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
© LEEUWEN, JOS VAN

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

  • Ja (65%)
  • Nee (25%)
  • Geen mening (10%)
6690 stemmen