Wethouder Martijn Balster kwam polshoogte nemen in de Haagse Theresiakerk waar 44 illegale slaapplekkenvoor arbeidsmigranten zijn ontruimd. Succesje voor de Haagse pandbrigade die woonmisstanden bestrijdt.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Martijn Balster kwam polshoogte nemen in de Haagse Theresiakerk waar 44 illegale slaapplekkenvoor arbeidsmigranten zijn ontruimd. Succesje voor de Haagse pandbrigade die woonmisstanden bestrijdt. © Hollandse Hoogte / Phil Nijhuis

Aantal arbeidsmigranten neemt flink toe: ‘Huisvesting is een urgent probleem’

Den Haag heeft de grootste Poolse gemeenschap van Nederland en die lijkt de komende jaren nog verder te groeien. Er komen duizenden arbeidsmigranten aan, terwijl er nu al grote problemen zijn om ze allemaal fatsoenlijk onderdak te bieden. 

  1. Agenten ontdekken op boerderij ‘een van grootste Drentse drugslabs ooit’ en zien dan verdachten wegrennen
    rechtszaak

    Agenten ontdekken op boerderij ‘een van grootste Drentse drugslabs ooit’ en zien dan verdachten wegrennen

    Als er bij de politie in september vorig jaar een melding binnenkomt dat er wordt gesleept met vaten en er mogelijk dubieuze praktijken plaatsvinden op een boerderij in Drenthe, gaan agenten ernaartoe. Bij aankomst ruiken ze eerst een chemische lucht, kort daarna zien ze een aantal personen wegrennen. Tegen die personen, één uit Den Haag en twee uit Zwijndrecht, zijn vandaag celstraffen tot zeven jaar geëist.

In samenwerking met indebuurt Den Haag