Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP XTRA

Aantal WW-uitkeringen blijft afnemen in de Haagse regio

Steeds minder mensen in de regio Haaglanden zijn voor inkomen afhankelijk van een WW-uitkering. In de afgelopen maand daalde het aantal werkloosheidsuitkeringen opnieuw, in dit geval met 0,7 procent ten opzichte van een maand eerder.

Weliswaar is deze daling geringer dan het landelijk gemiddelde, maar over een heel jaar genomen is de regionale afname juist weer groter: 15,8 procent om precies te zijn.

Wat verder in het oog springt is dat hoogopgeleiden in deze regio op dit moment minder profiteren van de al maar meer florerende arbeidsmarkt dan mensen met een lagere opleiding. Bij hoogopgeleide werkzoekenden nam het aantal WW-uitkeringen af met 16,4 procent; bij lager opgeleiden, of anders opgeleiden zoals het UWV het noemt, is de daling liefst 21 procent.

Schreeuw

Helemaal als een verrassing komt dit niet. In grote sectoren als de zorg, het onderwijs en de bouw schreeuwen werkgevers om arbeidskrachten, die op mbo-niveau een vak hebben geleerd.

De arbeidsmarktregio Haaglanden bestaat uit de gemeenten Den Haag, Delft, Midden-Delfland, Rijswijk en Westland.

Elke ochtend het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Den HaagDelftWestland of Zoetermeer!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag