Acht aanhoudingen bij protest Gele hesjes in Den Haag

VIDEOBurgemeester Pauline Krikke heeft het protest van de gele hesjes op het Plein in Den Haag beëindigd. Tijdens de demonstratie vanmiddag was een gespannen sfeer ontstaan. De politie heeft meerdere keren moeten ingrijpen en acht personen aangehouden.

De actie op het Plein begon, op het afsteken van vuurwerk na, nog rustig. Enkele demonstranten staken vuurwerk aan, waarop de aanwezige politieagenten ingrepen. De politie en betogers raakten in conflict toen de mars richting het stadhuis vertrok, waar geen toestemming voor was gegeven.

 Volgens een woordvoerder van de politie zijn de acht aanhoudingen verricht vanwege verschillende misdragingen zoals het afsteken van vuurwerk, het gooien van stenen en terrasmeubilair naar de politie en het verstoren van de openbare orde. Tegen de aangehouden verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. 

Maximaal honderd demonstranten

Naar schatting zijn er vandaag tussen de honderd en tweehonderd activisten in gele hesjes op het Plein aanwezig. Bij een eerdere betoging van de beweging op deze locatie werd door burgemeester Krikke aangegeven dat aan een protest op dit plein niet meer dan honderd demonstranten mogen deelnemen. De burgemeester had toen aangegeven het recht te hebben om het protest te beëindigen wanneer meer dan het maximaal toegestane aantal zich zou verzamelen.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
Aanhouding op het plein bij protestmars van gele hesjes © Regio 15
Volledig scherm
Meer dan honderd gele hesjes verzamelden zich op het Plein in Den Haag © Regio15

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag