Demonstranten protesteren tegen de Turkse regering in Istanbul na een zelfmoordaanslag niet ver van Kobani, Syrië, waar veel Koerden wonen.
Volledig scherm
Demonstranten protesteren tegen de Turkse regering in Istanbul na een zelfmoordaanslag niet ver van Kobani, Syrië, waar veel Koerden wonen. © anp

Acht mensen opgepakt bij Koerdisch protest Den Haag

Acht mensen zijn maandagavond opgepakt bij een Koerdisch protest in Den Haag. Twee van hen hadden een ruit van de woning van de Turkse ambassadeur vernield. Zes anderen maakten zich schuldig aan opruiing. Dat liet de politie weten.

 1. Een beetje tegenwind mag de pret niet drukken
  PREMIUM
  Op Scheveningen

  Een beetje tegenwind mag de pret niet drukken

  De boulevard van Scheveningen is de plek waar menig toerist over flaneert. Het liefst in het zonnetje. Ook vandaag lopen mensen nieuwsgierig om zich heen kijkend langs het strand. Een tiental meter rechts van de Pier zit een vrouw met haar blonde haren in een knotje uit te puffen op een bankje. Ze draagt een bodywarmer met daaronder een roze T-shirt. Naast haar twee jongens die ietwat vermoeid ogen. Wij spraken ze voor de rubriek Op Scheveningen.
 2. Tientallen doden na explosie bij Turkse grens met Syrië
  Update

  Tientallen doden na explosie bij Turkse grens met Syrië

  Bij een explosie in de Turkse stad Suruç, zo'n tien kilometer van de grens met Syrië, zijn maandag minimaal 27 mensen omgekomen. Dat melden lokale autoriteiten. Zo'n honderd mensen zouden bij de klap gewond zijn geraakt. De Turkse minister van Binnenlandse Zaken noemt het incident een 'terroristische aanslag'. Turkse autoriteiten melden volgens persbureau AFP dat terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) verantwoordelijk is voor de daad.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag