Volledig scherm
© Jerry Lampen

Actie om Binnenhof open te houden tijdens renovatie

Een handtekeneningenactie op simpele A4-vellen. Dat klinkt 'old skool', maar daar blijft het niet bij.

Nog deze maand gaat er een website de lucht in waarop mensen ook digitaal kunnen laten weten dat ze het niet eens zijn met het kabinetsvoornemen om het Binnenhof zo'n 5,5 jaar compleet dicht te gooien voor een rigoreuze renovatie.

De papieren waarop handtekeningen kunnen worden gezet liggen onder meer in de Spar, De Halve Zool, de Goudshop en bij Tosti van Josti aan de Korte Poten. Dat meldt voorzitter Maruschka Greven van Stichting Overkoepelend Overleg Pleinkwartier (OOP). Aan de Lange Poten doet de mini-supermarkt Day to Go mee. ,,En we hebben aan een aantal politici wat handtekeningvellen meegegeven.''

Website
,,Het duurt alleen allemaal even met die website, omdat de meeste leden van OOP gewoon hun eigen bedrijf moeten runnen. Maar we zitten zeker niet stil,'' vertelt Greven. ,,Dat kan ook niet, want begin mei praat de Kamer weer over de renovatie.'' Wel is er al de facebookpagina 'Houd het Binnenhof open'.

OOP wil niet dat het Binnenhof vanaf 2020 op slot gaat en de gebruikers van het Binnenhof voor jaren hun intrek nemen in het ministerie van Buitenlandse Zaken. De angst is dat rond het Plein de handel compleet inzakt.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag